Su Borçlarından Kurtulmanın Tam Zamanı…

6552 sayılı kanunun Resmi Gazete’de yayınlanması ile beraber kurumumuz hazırlık çalışmalarını tamamladı. Yasa gereği, katlanarak uzun zamandır, borçların ödenmemesi nedeniyle faizlerle kabaran ve ödenmesi gitgide zorlaşan borçların yapılandırılma işlemleri için başvuru kabulleri başlamış bulunmaktadır.

Aski Genel Müdürü Rahmi PEKAR “6552 Sayılı yasa, borcu olan abonelerimiz için çok büyük şans. Kanunla vatandaşlarımıza çok büyük kolaylıklar sağlanmış olup, ASKİ Genel Müdürlüğü olarak abonelerimizin gecikmiş su borcu yükünden kurtulmaları için bütün çalışanlarımızla hizmet vermekteyiz. Son başvuru tarihinin 1 Aralık 2014 olduğunu tekrardan belirtmek istiyorum, geç kalan abonelerimiz için ne yazık ki yapabileceğimiz bir şey kalmıyor. Kurumumuz olarak, gereken kolaylığı göstermeye hazırız. Bütün organizasyonumuzu tamamladık, hizmet için onların sadece kimlikleri ile başvurmalarını rica ediyoruz” açıklamalarında bulundu.

6552 Sayılı Kanun İle Borcu Olan Abonelerimize Borçlarını Yapılandırma İşlemleri Başlatılmıştır…

6552 Sayılı Kanun ile Genel Müdürlüğümüz, son ödeme günü 30.04.2014 tarihinden önce olan borçlar için yapılandırma işlemlerini başlatmıştır. Yeniden yapılandırma kapsamında gecikme faizleri silinecek olup Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi’ne göre tekrar hesaplanacaktır. Peşin ödemede sıkıntı yaşayacak abonelerimiz ise borçlarını iki ayda bir taksit ödeme imkanıyla, 18 aya kadar taksitlendirebilirler. Başvuruda bulunan abonelerimize ödemelerde nakit ödeme yapmanın yanı sıra kredi kartıyla ödeme yapma seçeneği sunulmuştur.

Fırsattan yararlanmak için abonelerimizin abone numaraları ve kimlikleriyle başvurmaları yeterlidir.

İşlemleri gerçekleştirmek için, borçlarına daha önce icra işlemi başlatılan abonelerimiz Genel Müdürlük merkez hizmet binasına, diğer bütün borçlu abonelerimizin ise Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’nda bulunan şantiye tesislerimize gelerek başvuru yapmaları gerekmektedir.

Son başvuru tarihi 01.12.2014 Pazartesi günüdür.

Fırsattan yararlanmak isteyen abonelerimizin sorun yaşamamaları için işlemlerini son günlere bırakmamalarını önemle rica ediyoruz…

ASKİ Genel Müdürlüğü

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.