ETİMESGUT’TA PARKLARA ŞEHİTLERİN ADI VERİLDİ

Etimesgut Belediyesi’nin Eryaman bölgesinde yeni yaptığı iki parka daha şehit askerlerin isimleri verildi. Şehit Rifat Çelik ve Şehit Abdulkadir Yüzbaşıoğlu parklarının yapımı tamamlandı.

Etimesgut Belediyesi’nin Eryaman bölgesinde yeni yaptığı iki parka daha şehit askerlerin isimleri verildi. Şehit Rifat Çelik ve Şehit Abdulkadir Yüzbaşıoğlu parklarının yapımı tamamlandı. Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel; “Hedefimiz; Etimesgut’u Ankara’nın en yeşil ilçesi yapmaktır. İlçemizin dörtbir yanında park, yeşil alan ve ağaçlandırma çalışmalarımız devam ediyor.” Etimesgut Belediyesi, Eryaman bölgesindeki iki parkı tamamladı. İki parkın toplam alanı 30 bin metrekareyi aşıyor. Parklara şehitlerin isimleri verildi. Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, parkların ilçe halkına hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Hedefimiz; Etimesgut’u Ankara’nın en yeşil ilçesi yapmak. Bunun için de ilçemizin dörtbir yanında park, yeşil alan ve ağaçlandırma çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

24 DÖNÜMLÜK PARK
Tunahan Mahallesi’nde 24 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilen parka, Hakkari’de 1992 yılında şehit olan Rıfat Çelik’in adı verildi. Parka, 1 kilometrelik koşu yolu ile birlikte oturma grupları, çocuk oyun alanları ve fitness setleri kuruldu. Parkın büyük bir bölümü de yine belediye tarafından ağaçlandırıldı. Çam fidanları dikilen park, bölgenin en güzel parklarından birisi oldu.

Etimesgut Belediyesi’nin Eryaman’da yapımını tamamladığı diğer park ise Şehit Abdulkadir Yüzbaşıoğlu Parkı oldu. 7500 metrekarelik parkta koşu yolu, fitness setleri ve oturma gruplarıyla yeşil alan düzenlemeleri yapıldı.

PARKLARA KIŞLIK BAKIM
Diğer yandan Etimesgut Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, ilçedeki parkları kışa hazırlıyor. Parkların bahar aylarında rengarenk olmasını amaçlayan belediye, çalışmalara şimdiden başladı. Çalışmalar kapsamında parklara ağaç ve kışlık bitkiler dikiyor. Elektrik, su gibi eksikleri giderilen parkların yıpranan oyun alanları ve oturma grupları da yenileniyor.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.