Saimbeylinin kurtuluşunun 94.yılı coşkuyla kutlandı‏

ada3Başkan Vekili AKYÜREK, “Bu topraklar tarih fışkıran ve antik çağlardan bu yana çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır” dedi.

Sabah saatlerinde çelenk töreni ardından şehitlikte dualar okunduktan sonra saat 10.30 da tören alanına geçildi. Tören Saimbeyli Kaymakamı Bedirhan İMAMOĞLU Belediye başkanı M.Şahin GÖKÇE Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Ramazan AKYÜREK, Adana AKP Milletvekili Ali Küçükaydın Adana Büyükşehir Belediyesi Bando ve Halk oyunları ekibi, Osmaniye Mehteran Takımı Adana-Hatay-Gaziantep-Tarsus‘ dan gelen Çeteler. Saimbeyli halkının katılımıyla gerçekleşti.

Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı tarih öğretmeni İsmail Çaylak yaptı. Açılış konuşmasında Belediye Başkanı Mustafa Şahin GÖKÇE bugün Saimbeylinin düşman işgalinden kurtuluşunun 94. Yıldönümünü kutluyoruz. Bu güzel ilçemizin düşman işgalinden kurtuluş yıl dönümünde bize bu onuru bu sevinci bu bayramı yaşatan kahramanlarımızı saygıyla minnetle rahmetle anıyor, tüm halkımızın 18 ekim kurtuluş bayramını kutluyorum hepiniz hoş geldiniz dedikten sonra Büyükşehir belediye başkan vekili Ramazan AKYÜREK konuşmasında; bu topraklar tarih fışkıran ve antik çağlardan bu yana çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Bu bölgede veya daha uzak bölgelerde yaşayan toplumlar için cazibe oluşturan bu güzel dinlerin ve kültürün eski başkentinde olmaktan büyük gurur duyuyorum. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün selamını getirdim dedi. Adana Büyükşehir Belediye Bando ekibi konser verdi. Konser halk tarafından yoğun ilgiyle izlendi. Halk oyunları ve şiirler okundu.Osmaniye Mehteran takımının konseriyle son buldu.

Aynı Akşam düzenlenen Aşık Sefai ve Ali Kınık konseriyle kutlamalar sona erdi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.