Karatay Belediyesi’den Salep İkramı

Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi, 7-17 Aralık tarihleri arası Hz. Mevlana’nın 740. Vuslat Yıldönümü törenleri nedeniyle kente gelen konuklara salep ikram etti.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Hz. Mevlana Türbesi’nin yanı başında bulunan Gülbahçe tesislerinde ücretsiz hizmet veren Karatay Belediyesi İkram Evi’nde, Vuslat törenleri nedeniyle özellikle Şeb-i Arus günü Mevlana Kültür Merkezi’nin bahçesine kurduğu çadırda Konya’ya gelen konuklara sıcak salep ikram edeceklerini söyledi.

Hizmete girdiği günden beri Konya dışından gelen misafirlere ve Konyalılara ücretsiz hizmet veren Karatay İkram Evi, Mevlana Kültür Merkezi önüne bu yıl ikincisi kurulan ikram çadırında hizmet vermeye başladı. Karatay Belediyesi yapılan bu ikram ile bir taraftan konukseverlik ve hoşgörüyü yaşatmayı hedeflerken, bir taraftan da kültürümüzde yeri olan ve kış aylarının geleneksel lezzeti olan salep tadını da unutturmamaya çalışıyor.

Karatay Belediyesi, Hz. Mevlana’nın diyarına dünyanın ve ülkenin her yanından gelen misafirleri büyük bir konukseverlik ve özveri ile karşılamayı ve ağırlamayı hedefliyor.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.