Bornova Belediyesi’nden çocuklara yönelik önemli kampanya

tabancaBornova Belediyesi, Ege Üniversitesi ile işbirliği yaparak önemli projelere imza atıyor. Üniversite öğrencileri ile birlikte hayata geçirilen proje ile çocukların elindeki oyuncak silahlar alındı. Yerlerine şiddeti özendirmeyen yeni oyuncaklar verildi

Ege Üniversitesi öğrenci topluluklarından olan Gateway Kariyer Kulübü ile Bornova Belediyesi çok özel ve anlamlı bir projeyi hayata geçirdi. Kulübün Sosyal Faaliyetler Birimi’nde görevli 30 öğrenci, Bornova Belediyesi’nin koordinasyonunda çocukları şiddetten uzaklaştırmak amacıyla yola çıktıkları çalışmada, kapı kapı dolaşarak oyuncak silahları topladı, yerine yenilerini verdi.

Bornova Belediyesi’nin lojistik destek verdiği çalışmada, 6 – 10 yaş arası çocuklar seçildi. Çalışma bölgesi olarak Naldöken belirlendi. 300 evin kapısı çalındı. Çocuklarla birlikte anne ve babalar da projeye çok sıcak yaklaştı. Kimi çocuklar ise Naldöken Kültür Merkezi’ne geldi. Oyuncak silahı abla ve abilerine teslim etti. 1 hafta süren çalışmada 500 oyuncak silah toplandı. Çocuklara, şiddeti özendirmeyen yeni oyuncaklar verildi. Öğrenciler, kendilerine her türlü desteği veren Bornova Belediyesi’ne teşekkür ederken, silahların olmadığı bir dünya diledi. Yeni oyuncularına kavuşan çocuklar ise savaşların olmadı bir dünya istediklerini dile getirdiler.

Projenin hayata geçirilmesinde ciddi katkılar sağlayan üniversite öğrencilerini kutlayan Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, ”Gençler, büyüklere örnek olacak çok anlamlı çalışmaya imza attılar. Böylesi projelere her zaman destek verilmeli. Şiddetin değil, barışın hakim olduğu bir dünya hepimizin isteği” diye konuştu.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.