ESKİŞEHİR’DE ÖYKÜLER ÖZGECAN İÇİNDİ

Eskişehir’de düzenlenen Dünya Öykü Günü etkiniği, Tarsus’ta katledilen Özgecan Aslan’a adandı. Etkinliğe katılan yazarlar, öykülerini Özgecan için okurken, kadın cinayetlerinin sona ermesi dileğinde bulundu.

Uluslararası Ankara Öykü Günleri Derneği temsilcisi Nilüfer Altunkaya, öykü günü ile çakışan ‘sevgililer günü’ne atıfta bulunarak, “Dünya öykü günü, alınıp satılmaya, metalaştırılmaya, değerlerin yozaştırılmasına karşı bir bir çığlıktır, bir tavırdır” dedi. Murathan Mungan’ın kaleme adığı Dünya Öykü Günü bildirisini, Anadolu Üniversitesi öğrencisi Elif Yağmur Topaktaş tarafından okundu.

Tepebaşı Belediyesi ile Uluslararası Ankara Öykü Günleri Derneği tarafından Özdilek Sanat Merkezi’nde ortaklaşa düzenlenen etkinlikte; Emel İrtem, Sevtap Ayyıldız, Mehmet Sadık Bozkurt, İbrahim Bilek ve Mustafa Kömür birer öykü okudu.

Alptuğ Topaktaş’ın Deniz Dengiz Şimşek’le yaptığı söyleşide, Şimşek’in öykücülüğü ve öyküye bakışı konu edildi. Aşk Bilirkişisi adlı öykü kitabıyla Orhan Kemal Öykü yarışmasında Çukurova Edebiyatçılar Derneği Özendirme Ödülü’nü alan Şimşek, öykülerinde mahallemizden, işyerimizden ve ailemizden tanıdığımız insanların yaşamlarına yer verdiğini belirtti.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.