ETİMESGUT’TA HERKESE GÖRE KÜLTÜR VE SANAT FAALİYETİ VAR

Etimesgut Belediyesi’nin sosyal ve kültürel tesisleri, toplumun tüm kesimlerine hitap eden etkinlikleriyle dikkat çekiyor. Tesislerde çocuklar, gençler, kadınlar, emekliler ve çalışan vatandaşlar için ayrı ayrı sosyal, kültürel ve sportif aktiviteler bulunuyor.

Etimesgut Belediyesi’nin ilçe geneline yayılan sosyal ve kültürel tesisleri, kış mevsiminde de vatandaşların hem kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak hem de eğlenceli etkinliklere ev sahipliği yapacak. 7’den 70’e herkese yönelik kışlık aktiviteler Etimesgutlular’ı bekliyor.

Kime göre nerede ne var?

Çocuklar için; Göktürk Aile Yaşam ve Eğitim Merkezi ile merkezdeki yüzme havuzunda çocuklar için yüzme kursları düzenleniyor. Kurs kayıtları devam ediyor. Okul çağındaki çocuklara yönelik etiSEM Merkez bina, Yunus Emre Kültür ve Spor Merkezi, etiSEM 3. Etap Merkezi’nde derslere yönelik takviye etüt programları yer alıyor.

Kadınlar için; etiSEM’in 7 ayrı şubesinde 12 ana branş ve 65 yan dalda kişisel gelişim ve hobi kursları hizmet veriyor. Yağlı boyadan takı tasarımına, İngilizceden bilgisayara birçok kurstan hanımlar ücretsiz yararlanabiliyor. Kadınlar, Göktürk ve merkezdeki yüzme havuzuna giderek kışın da yüzmenin tadını çıkarabiliyorlar. Her iki merkezde de kadınlara yönelik güzellik merkezi de bulunuyor. Kent Konseyi’ndeki Kadın Meclisi de kadınlara sosyal hayata daha çok katılım imkanı sunuyor.

Emekliler için; Etimesgut Belediyesi’nin 3 emeklievi ilçedeki emeklilere hizmet veriyor. Eryaman, Elvankent ve merkezdeki emekli konakları kışın zamanlarını keyifli geçirmek isteyen emeklilere kapılarını açıyor.

Gençler için; Etimesgut’ta birçok alternatif bulunuyor. Etimesgut Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi ilçedeki gençlere kucak açıyor. Onlara yönelik birçok sosyal ve kültürel aktivite gerçekleştiriyor. Gençler, belediyenin futbol, masa tenisi, judo ve yüzme branşlarındaki kurslarına katılarak zamanlarını değerlendirebiliyorlar. etiSEM’de gençlerin yeni meslek edinmeleri ve mevcut mesleklerini geliştirmeleri için birçok kurs hizmet veriyor.

Çalışanlar için; Etimesgut Belediyesi, 08.00-17.00 saatleri arasında çalışmak zorunda olanları da unutmadı. Çalışanlara yönelik hafta içi mesai saatleri dışında ve hafta sonu birçok kişisel gelişim kursu bulunuyor. Çalışanlar hem yaptıkları işle ilgili kendilerini geliştirebiliyor hem de farklı hobiler edinebiliyorlar.

Herkes için; Etimesgut Belediyesi’nin sosyal ve kültürel tesislerinde herkesin yararlanabileceği ortak alanlar da bulunuyor. Atakent, Göktürk ve Yunus Emre Tesisleriyle merkez yüzme havuzu kompleksinde herkesin yararlandığı spor merkezleri yer alıyor. Yine yüzme havuzları, parklardaki fitness setleri, etiSEM kursları ilçe halkına yönelik hizmet veriyor.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.