BAŞKAN CAN, “CUMHURİYET’İMİZİN 91.YILDÖNÜMÜNE ULAŞMANIN MUTLULUĞUNU VE GURURUNU YAŞIYORUZ”

29 Ekim 1923 tarihinde ilan edilen Cumhuriyetimizin yıldönümü nedeniyle açıklama yapan Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Cumhuriyetin ilanının 91.yıldönümüne ulaşmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını, Cumhuriyetimizin ilelebet yaşayacağını ifade etti.

Yüce Önder Atatürk’ün Türk Milletine en büyük armağanı olan Cumhuriyetin 91. yıldönümünü ilk günkü gibi coşkuyla kutladıklarını belirten Başkan Can, bu emanete herkesin en iyi şekilde sahip çıkması gerektiğini vurguladı.

Başkan Can, “Vatanımızın bağımsızlığı ve milletimizin hürriyeti uğruna ölümü göze almış Türk milletinin bağrından çıkan kahramanların kutlu bir milli mücadelesinin sonunda yeni, güçlü bir devletle ve Cumhuriyet yönetimi ile taçlandırışımızın 91.yıldönümüne ulaşmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Cumhuriyet’imizin ilanı ve öncesinde verilen mücadelemiz Türk milletinin hiç kimsenin tutsağı olmayacağı, egemenliğinde tek söz sahibinin kendisinin olacağı, geçmişte olduğu gibi gelecekte de tam bağımsız yaşayacağının tereddüde mahal bırakmayacak bir biçimde açıklamasıdır. Türkiye Cumhuriyeti’nin milli devlet niteliğinin ve üniter yapısının tartışmaya açılması geçmişte kabul edilmediği gibi bugünde de yarın da kabul edilmeyecektir. Bugün kurulmuş kadar genç ve dinamik, bin yıllık çınar gibi Ulu Cumhuriyetimizin ilelebet yaşaması için tüm insanlarımızı birliğe ve kardeşliğe davet ediyorum.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm kurucu kahramanlara, vatan uğruna gözlerini kırpmadan kendilerini feda eden aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, saygı ve minnetle yad ediyoruz. Yüce Milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutlar; nice 91 yıllara birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde kavuşmamızı temenni ederim” ifadesini kullandı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.