Bakan Yazıcı, çırçır fabrikasını törenle açtı

Bakan Yazıcı, çırçır fabrikasını törenle açtı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, ANTBİRLİK Serik Çırçır ve I Prese Fabrikası, depolama tesisleri ve hizmet binasının açılış törenine katıldı. Bakan Yazıcı, açılışın ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel ile partisinin Serik İlçesi Teşkilatı’nı ziyaret etti.

Bakan Yazıcı’nın partililerle yaptığı toplantı basına kapalı gerçekleşti. Açılışta konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Türkiye’nin bir değişim ve dönüşüm içinde olduğunu söyledi. Bu değişimi ekonomik alanda büyüklüğüyle, büyüyen ekonomisiyle halkın refah düzeyiyle gerçekleştirdiğini dile getiren Yazıcı, Türkiye’nin 2013’ün ilk çeyreğinde yüzde 2,9, ikinci çeyreğinde yüzde 4,4’lük büyüme performansı sergilediğini, 6 aylık büyüme rakamının ise yüzde 3,7 olduğunu belirtti. Türkiye ekonomisinin kesintisiz bir şekilde büyüdüğünü kaydeden Yazıcı, Antalya’nın da sahip olduğu ticari ve ekonomik potansiyeli ile Türkiye’nin başarı tablosundaki rakamlara destek verdiğine işaret etti.

ÇİFTÇİYE HÜKÜMET DESTEĞİ
Bakan Yazıcı, Antalya’nın 2012 ve 2013 yılı verilerine göre en fazla ihracat yapan 17’nci il olduğunu söyledi. Yazıcı, “Dünya pamuk veriminde Türkiye her ne kadar üçüncü sırada yer alsa da bir noktaya dikkat edilmesi gereklidir. Türkiye, yüzde 100 GDO’suz pamuk üretimi gerçekleştiren ülkeler arasında en verimli pamuk üretiminin yapıldığı ülkedir. Hükümet olarak kooperatiflerin gelişmesi ve faaliyetlerinin artırılması konusunda önemli çalışmalar yapıyoruz. Özellikle borçlarına yapılandırma yapıldığını ve çeşitli destekler verildi” diye konuştu.

17 MİLYONLUK TESİS
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Menderes Türel ise 11 yıl öncesinde kooperatiflerin, birliklerin sürekli zarar ettiğini, bu zararın devlet tarafından karşılandığını söyledi. Kooperatiflerin, birliklerin ülkenin karadelikleri olarak anıldığını anlatan Menderes Türel, “Bir dönem ülkenin karadelikleri olarak görülen kooperatifler, birlikler bugün yatırım yapan kuruluşlar haline geldi” dedi. Antalya Vali Vekili Mehmet Kurdoğlu da turizmin başkenti Antalya’nın tarımda da aktif bir kent olduğunu belirtti. Konuşmaların ardından ANTBİRLİK Yönetim Kurulu Başkam Abdullah Balaban, Bakan Yazıcı’ya hediye takdim etti. Daha sonra Yazıcı ve beraberindekiler, “17 milyonliralık yatırım” olarak nitelendirilen tesisin açılışını yaptı. ¦ AA

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.