100 YIL SONRA 1. DÜNYA SAVAŞI’NDAKİ BELÇİKA SERGİSİ

Belçika Hükümetinin de desteklediği, 1. Dünya Savaşının 100. Yılı anısına düzenlenen gezici sergi ‘Satır Başları ile Büyük Savaş’, Eskişehir’de Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezinde, Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen tarafından açıldı.

Birinci Dünya Savaşının 100. Yılı anısına hazırlanan ve Belçika’da yaşananlar ve görüntülerden oluşan gezici sergi, Eskişehir’de açıldı. Serginin açılışında konuşan Belçika Büyükelçisi Marc Trenteseau, 1. Dünya Savaşından sonra yeni bir dünya kurulduğunu belirterek, “ Serginin amacı, savaşın kötülüğünü göstermek. Serginin Eskişehir’de açılmasını sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen’e minnettarız” dedi

Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezindeki sergi açılışına, Belçika Büyükelçisi Marc Trenteseau, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve sanatseverler katıldı. Belçika Emekli Subaylar, Muharip Subaylar, Savaş Gazileri ve Savaş Mağdurları Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen sergide, 1. Dünya Savaşında yaşananların fotoğraflarının, grafikler aracılığıyla, metinlerle buluşturularak, büyük panolarla sunuluyor. Sergi, dünyada meydana gelen savaşlarda savaşmış veya sağlıklarından fedakarlık yapmış, hatta hayatlarını kaybetmiş tüm Belçikalılara minnettarlıklarını bildirmek için hazırlandı.

Sergide en çok ilgiyi çeken fotoğraf, iki gaz maskeli asker arasında, gaz maskesi giydirilen eşekli fotoğraf oldu. Sergi 9 kasım 2014 tarihine kadar açık kalacak.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.