Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, görevlerinin halka hizmet olduğunu söyledi.

Başkan Can, Selçukhan Restaurant’ta mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek, sorunlarını dinleyip, sohbet etti.
Mersin Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi ve Tarsus Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Özcan yaptığı konuşmada “2 gündür TV kanallarının haberlerini izliyoruz. Kutsal mekan Mescid-i Aksa’ya İsrail askerlerinin postallarıyla girmesini, işgal etmesini, oradaki inanan insanları katletmesini şiddetle kınıyorum.

Bugün buraya Sayın Belediye başkanımızın daveti üzerine konuşmak, sohbet etmek ve bilgi alışverişinde bulunmak üzere geldik. Burada amaç belediye olarak bugüne kadar ne yapıldı, ne yapmak istiyoruz, ne yapılması gerekiyor bunları karşılıklı olarak istişare etmek üzere burada toplanmış bulunuyoruz” dedi.

Mescid-i Aksa’ya yapılan çirkin saldırıyı kınayarak konuşmasına başlayan Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, “Kutsal topraklarımızda İsrail askerlerinin bu şekilde hareket etmesini şiddetle kınıyorum. Cenab-ı Allah’ın inşallah kutsal topraklarımızda bu şekilde gezenlere en güzel cezayı vereceğine inanıyorum” dedi.

179 mahalleye eşit hizmet verdiklerini vurgulayan Başkan Can, “30 Mart Yerel Seçimleri’nden bu yana 7 ay geçti. Çıkarılan yeni yasayla beraber 129 köyümüz ve kapanan 5 beldemiz bazı hizmetleri Tarsus Belediyesi’nden, bazı hizmetleri Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden alacaklar. Allah’a çok şükür Tarsus’ta 20 yıldır devam eden bir düzenimiz var, birlik ve beraberliğimiz var. Hakkaniyeti uygulayarak kimseyi ayırmadan kimseyi kayırmadan eşit bir şekilde hizmet vererek bugünlere geldik. Artık Tarsus’un 179 mahallesi var. Eskiden 45 mahalleydi 129 köyümüz ve kapanan 5 beldemizle şimdi 179 mahallemiz oldu. Yani mahalle sayımız 4’e katlandı. Mahalle sayımızla birlikte her ne kadar sorumluluk alanımızda çoğalsa da neticede Mersin Büyükşehir’i yöneten başkanımız Tarsuslu ve 20 yıl şehrimize hizmet eden birisidir. Bizler meclis üyelerimizle birlikte sürekli başkanımızla istişare ediyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Can, “Bizler Allah’ın izniyle sizlerin duası ve desteğiyle nasıl Tarsus’u 20 yıldır nakış nakış işleyip bugünlere getirdiysek bundan sonra sıra özellikle altını çizerek söylemek istiyorum aramıza yeni katılan, belediyemizin hizmetlerinden yeni faydalanacak olan köylerimiz ve beldelerimize söylüyorum yeter ki, biraz sabırlı olalım, yeter ki bizleri yıllarca anlayışla karşıladınız biraz daha anlayışla karşılamaya devam edin. Allah’ın izniyle bizde Başkanımız Burhanettin beyle birlikte nasıl Tarsus’ta 45 mahalleyi nakış nakış işlediysek bütün köylerimizi ve beldelerimizi de nakış nakış işleyerek Tarsus’ta ne varsa bütün köylerimizde de beldelerimizde de aynısı olacak diyoruz” ifadesini kullandı.
Sıkıntıları bildiklerini, sorunları çözmek için biraz zamana ihtiyaçlarını olduğunu altını çizen Başkan Can, “Bizler meclis üyelerimizle beraber sizlerin sıkıntılarını biliyoruz. Suyundan otobüsüne, yolundan parkına varıncaya kadar biz bu işleri Allah’ın izniyle ve zamanla bir bir halledeceğiz. Ama bize zaman gerekiyor, birazda sabır gerekiyor. Özellikle köylerle ilgili bir projemiz var. 129 köyümüz var, 80’e yakın köyümüzde taşımalı eğitimden dolayı kapanan atıl durumda okullarımız var. Valilik, Milli Eğitim, büyükşehir ve Tarsus belediyesi bir araya gelelim bu atıl durumdaki okullarımızın tadilatını yaparak aktif hale getirelim. İçerisine park yapalım, gerekirse düğün, nişan ve taziye işlerini okul bahçesinde çözelim ve devletimizin yapmış olduğu bir hizmeti bu şekilde koruyalım diyoruz. Bu projemiz gerçekleşirse 80 köyümüzün içinde parkından sağlık ocağına, dikiş nakış kursuna, oyuncağından oyun aletlerine kadar bütün problemlerinin hepsi çözülmüş olacak.
Sadece projelerimiz bunlar değil mevcut kaymakamlık binasının oturulamaz raporu var. Vali beyle ve kaymakamımızla mevcut yerleri gezdik. Biz kaymakamlık binasının yerini bize verin bizde Emniyet Müdürlüğünün yan tarafındaki belediyemize ait spor tesislerimizi verelim. Kaymakamlık binasını yıkalım meydan yapalım karşısındaki Tarihi Ticaret Merkezi’ni düzenleyip meydan yapalım vatandaşımızın hizmetine sunalım.

Karayolları bölge müdürümüzle görüştük. 1700 metre uzunluğunda Konak sitesinin arkasından Ülküköy’den Takbaş yoluna girişi ve yol çalışmasını belli bir seviyeye getirdik. Kamulaştırmaları ‘belediye olarak biz yapalım siz yeter ki yolu yapın’ dedik. Orası yapılırsa Tarsus bir çevre yoluna daha kavuşmuş olacak” dedi.

Başkan Can konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Biz biriz, biz beraberiz. Biz dini, ırkı, milleti, memleketi ne olursa olsun aramıza fitneyi, fesatı, aramıza bizleri ayırmak isteyen, bizleri birbirimize düşürmek isteyen hiç kimseyi Allah’ın izniyle aramıza sokmayacağız. Bu konuda Tarsus’un hizmetten ziyade, Tarsus’un yapılan eserlerden ziyade birlikteliğe ihtiyacı vardır. Tarsus’umuzda istenmeyen olayların çıkmaması için bizlerin dünden daha çok birbirimize sarılmak, dünden daha çok birbirimizi sevmek mecburiyetimiz var. Bunları da muhtarlarımız olarak sizlerden istiyorum.

Burada görüşüp, konuşup, anlatamayacağımız, anlaşamayacağımız hiçbir şey yok. Yapılacak eserleri ve işleri Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz beyle Allah’ın izniyle yaparız ve biz hepsinin üstesinden geliriz.

Mersin Büyükşehir ve Tarsus Belediyesi olarak ayrı değiliz. Biz bir bütünüz. El ele kol kola birlikte çalışıyoruz. Bizler, hepimiz sizlere hizmet etmeye talibiz. Çünkü bizim görevimiz sizlere hizmet etmek. Vatandaşlarımız arasında ayrım gayrım yapmadan, vatandaşlarımıza hakkaniyeti uygulayarak sizlere hizmet etmek tek gayemiz.”
Konuşmanın ardından Başkan Can, muhtarların sorunlarını dinledi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.