Etimesgut Kızları Balkan Şampiyonu Oldu

Etimesgutlu judocu kızlar, önce Ankara’da sonra Türkiye’de karşılarına çıkan tüm rakiplerini yenerek dünyaya açıldılar.

Hedefleri Avrupa ve dünya şampiyonaları ile olimpiyat oyunları olan judocu yıldız kızları, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel himaye ediyor. Türkiye’nin yıldızları, 10 ülke yıldız judocularının katıldığı Balkan Şampiyonası’nda bütün rakiplerini yenerek zorlanmadan Balkan Şampiyonu oldular.

Etimesgut Belediyesi Bayan Judo takımı, Makedonya’nın Üsküp şehrinde düzenlenen Uluslararası Judo Turnuvası’nda şampiyon oldu. Şampiyon sporcular, kupalarını alıp mutluluklarını Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel’le paylaştılar.

5 ALTIN MADALYA
Turnuvada ayyıldızlı milli formayla mindere çıkan Etimesgutlu yıldız kızlar, 5 altın madalya kazandı. 44 kiloda Özge Andıç, 48 kiloda Merve Koçer, 52 kiloda Buket Mercan ve +70 kiloda Sıdıka Işık, rakiplerini yenerek birincilik kürsüsüne çıktılar. Aynı turnuvada 50 kiloda Tarık Şengel de altın madalya kazanan sporcu oldu. Etimesgut Belediyesi ile birlikte Türkiye’den Trabzon ve Sakarya’nın yanı sıra 10 ülkeden 400 judocunun mücadele ettiği şampiyonada, Türkiye takım halinde 9’u altın 13 madalya kazanırken, altın madalyaların 5’i Etimesgut Belediyesi judocularından geldi.

DEMİREL TEBRİK ETTİ
Judocular, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel’i ziyaret ettiler. Antrenör Yasin Doğan yönetimindeki judo takımı, sevinçlerini Demirel’le paylaşarak şampiyonluk kupasını Başkan Demirel’e takdim ettiler. Demirel, bütün judocuları başarılarından dolayı tek tek tebrik etti. Uluslararası bir turnuvada alınan bu başarının çok sevindirici olduğunu belirten Demirel, “Judo takımımız elde ettiği başarılara yenilerini eklemiştir. Bu başarının uluslar arası düzeyde olması ve milli formayla kazanılması sevincimizi artırmıştır. İnşallah önümüzdeki süreçte Avrupa’da, dünyada ve olimpiyatlarda alınacak madalyalarla judo takımımız bizlere milli gurur yaşatacaklardır. Belediye olarak judo takımımızın her zaman yanındayız” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.