Rahmi Pekar: Adana’da suyun kalitesi artacak.

Adana Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ASKİ’de genel müdürlük görevine geldikten sonra çalışkanlığı ile ön plana çıkan Rahmi Pekar, 5 yıllık dönem içinde Adana’da önceliklerinin suyu olmayan köy bırakmamak olduğunu belirtip ‘Su kalitesi bozuk olan yerlerin de kalitesini düzeltmek için kollarımızı sıvadık’ dedi.

“GENİŞ COĞRAFYAYA HİZMET VERİYORUZ”
Genel kurul hazırlıklarını sıkı bir şekilde sürdüren ASKİ’nin ortaya koyduğu hedeflerini de yükselten başarılı Genel Müdürü Rahmi Pekar, Özel İdarelerin kapanmasından sonra yeni Büyükşehir Belediye Yasası ile sorumluluk alanlarının genişlediğini kaydedip ‘Yeni abone sayımız 700 bine yaklaştı. Yasa öncesinde 5 merkez ilçe, 140 köy ve mahallesi olan ASKİ’ye bilindiği üzere 15 yeni ilçenin köyleri ile birlikte sorumluluğu da eklendi. Geniş bir arazide hizmet vermek durumundayız. Dolayısıyla daha çok çalışmak zorundayız. Ben ve ekip arkadaşlarım bütün mesailerini harcayarak genişleyen coğrafyaya hizmet veriyoruz’ sözleriyle ASKİ hakkında bilgi verdi.

“KÖYLERİMİZİN SORUNLARINI ÇÖZECEĞİZ”
ASKİ’nin ilçelerde şubelerini açarak abonelik işlemlerinin hızlı bir şekilde yapıldığını ve kanalizasyon konusunda da ilçelerin bağlanması ile kendilerinin sorumluluklarının arttığını kaydeden Rahmi Pekar, ‘Tüm ilçelerde tahsilat, bakım ve işletme çalışmaları için ASKİ Şubelerini açıyoruz. Merkez dışındaki ilçelerimize bağlı köylerde su sıkıntısı had safhada. Köylerin içme suyu genellikle tabanda. Küresel ısınma ve kuraklıktan dolayı da yer altı sularında çekilme olduğu için sondaj kuyuları boşa düşüyor. Bu manada bayağı bir sıkıntılarımız var. İlk hedefimiz özellikle suyu olmayan köylere bu imkânı sağlamaktır.” dedi.

KARATAŞ’A ARITMA TESİSİ
Öncelik sırasına koyarak yazın nüfusu da artan yayla ve deniz kenarındaki ilçelerde de yetersiz olan şu şebekelerini yenilemek için kolları sıvadıklarını kaydeden Genel Müdür Pekar, ‘İlçelerde arıtma konusunda sorunumuz yok. İlk etapta Karataş’a arıtma tesisi yapmak istiyoruz. Kirli suların denize karışmasını engellemek arzusundayız. Kış şartlarına göre de hazıklık olmak durumunda olduğumuz için çalışmalarımızı buna göre düzenliyoruz. Aşırı yağışların olduğu dönemlerde Sarıçam Deresi ile Hayal Park civarında yaşadığımız olayları yeniden yaşamamak adına ben ve ekibim sürekli çalışmaktayız’ ifadelerini kullandı.

“DERE YATAKLARI İMARA AÇILMAMALI”
Dere yataklarının imara açılmasının sıkıntısını Adana’nın her şekilde çektiğinin altını çizen Pekar, ‘Kanalizasyon ve yağmur suyu şebekeleri yapılmış. Fakat dere yatağı olduğu için buraların debisi yüksektir. Yağış anında o havzadaki sular oraya akın ediyor. Şebekenin bunu kaldırması mümkün değil. Bu konudaki çalışmalarımızı tekrar gözden geçiriyoruz. Sarıçam Deresi’nin ıslahı beli miktar yapılmış. Kalan kısmın ihalesi yapıldı. Hayal Park çevresinde yağmur sularının bertaraf edilmesi ilgili projelerimiz var. Tabi buralar imara açıldığı için çok fazla yapacağımız bir şey yok. Ancak bu tür taşkınlıkları minimize edecek bir takım çalışmaları yapacağız. Yeni yerleşim birimlerinin dere yataklarının yapılmasına izin vermeyeceğiz.” Dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.