ULU ÖNDER, VEFATININ 76’INCI YILINDA ALANYA’DA SAYGI VE ÖZLEMLE ANILDI

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 76’ncı yıldönümü kapsamında düzenlenen Anma Programına katılan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Atatürk Anıtına çelenk koyarak saygı duruşunda bulundu.

Alanya’da düzenlenen anma programı kapsamında bugün saat 09.00’da Hükümet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na kaymakamlık, Belediye Başkanlığı ve Garnizon Komutanlığı çelenkleri sunuldu.

Saat 09.05’de sireninin çalmasıyla saygı duruşunda bulunuldu. Yine aynı dakikada anıt yakınındaki bayraklar, İstiklal Marşı ile birlikte göndere çekildi ve sonra yarıya indirildi. Atatürk Anıtı’ndaki anma programının ardından Alanya kaymakamı Hasan Tanrıseven, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve protokol Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’na (ALTSO) geçtiler. ALTSO’daki anma programı kapsamında saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven’in yaptığı konuşma sonrası öğrenciler Atatürk konulu şiirler okudu. Tarih öğretmeni Ercan Koç’un günün anlam ve önemini anlatan konuşmasının ardından, Arıkan Yılmaz Dim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından oratoryo sahnelendi. Atatürk’ün sevdiği şarkıların seslendirildiği program, Ankara Marşı ve slayt gösterileri eşliğinde sona erdi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 76’ıncı ölüm yıldönümü anma etkinlikleri, Alanya Belediyesinin düzenlediği ‘Ata’mızın Sevdiği Şarkılar’’adlı programla Kültür Merkezi’nde devam edecek. Program Alanya Kültür Merkezi’nde bu akşam saat 19:30 gerçekleştirilecek.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.