BAŞKAN TUNA: “YATIRIMCILARI TOROSLAR’A BEKLİYORUZ”

-İlçe’de tekstil üzerine üretim yapacak olan yeni bir işletmenin daha temelini atan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna; “Toroslar artık, bankaların, İşadamlarının, müteahhitlerin yatırım yaptığı, KOBİ’lerin geliştiği, arsa ve emlak değerlerinin sürekli arttığı bir bölge haline geldi” dedi.

Göreve geldiği 11 yılda yaptığı girişimler ve ortaya koyduğu hizmetlerle ilçeyi çekim merkezi haline getiren Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, İlçe sınırları içerisinde Çağdaşkent Mahallesi’nde inşa edilecek olan Nazar Bebe Tekstil Fabrikası’nın temel atma törenine katıldı.

Fabrikanın inşaat alanında, işletme sahipleri ve çalışanları tarafından karşılanan Belediye Başkanı Hamit Tuna, tekstil fabrikasının temeline ilk harcı attı.

Toroslar Belediyesi olarak her zaman üretimden yana olduklarını ifade eden Başkan Tuna; işletmenin, işletme sahiplerine ve ilçeye hayırlı olmasını dileyerek; “Çağdaşkent Mahallemizde 3 bin m2’lik kapalı alanda ve yaklaşık 100 insanımızın çalışabileceği kapasitede inşa edilecek olan Nazar Bebe Tekstil Fabrikasının temelini attık. Amacımız, Toroslar’ın kendi kendine yetebilen, kendi ihtiyaçlarını kendisi gören, üretimi pazarlamasıyla destekleyen bir İlçe olmasıdır. Bu tip işletmelerin bölgemizde bulunması bizim için çok özellikli bir değerdir. Yaptığımız çalışmalarla İlçemiz gelişmeye açık bir konuma geldi. İlçemizde yeni istihdam alanlarının sayısının artmasını temenni ediyor ve yatırımcılarımızı bölgemize davet ediyoruz. Nazar Bebe Tekstil’e de bundan sonraki ticaret hayatlarında da başarılar diliyorum. Toroslar Belediyesi olarak üretime olan desteklerimiz her zaman devam edecek ve bölgenin genişleyen ticaret hacminin daha üst seviyelere çıkması için çalışacağız” dedi.

2009 yılında Toroslar’da bebek kıyafetleri sektörüne başlayan ve imalat alanında kapasitelerini genişletmek istedikleri için böyle bir adım attıklarını kaydeden İşletme sahipleri İnan Karakuş ve İlhan Karakuş ise üretime sunduğu desteklerinden dolayı Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya teşekkür ettiler.

Şubat 2015’de bitirmeyi planladıkları Bebe Tekstil fabrikasıyla, şuan ki kapasitelerinin 10 katına ve mevcut çalışan sayılarının en az 5 katına çıkacağını vurgulayan İnan Karakuş; “Bebek kıyafetleri imalatı Mersin bölgesinde çok fazla olan bir sektör değil. Genellikle Bursa ve İstanbul’da bu ürünler dikiliyor ve satılıyor. Ama işletme sahibi olarak bizler bu işin Mersin bölgesinde de yapılabileceğine inandık. Bizim bu sektörde attığımız bir adım diğer işletme sahiplerine de bir yol olacağını düşünüyoruz. Toroslar Belediye Başkanımız Sayın Hamit Tuna’ya da desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.