BÜYÜKŞEHİR, EĞİTİME DESTEĞE DEVAM EDİYOR

-BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VE SOS VAKFI İŞBİRLİĞİYLE 80 BİN ÖĞRENCİYE, AYAKKABI, KABAN VE KIRTASİYE YARDIMI YAPILACAK
-YENİMAHALLE’DEKİ ANADOLU ORTAOKULU’NDA DÜZENLENEN İLK YARDIM DAĞITIM TÖRENİNE KATILAN SOS VAKFI ONURSAL BAŞKANI NEVİN GÖKÇEK:
“EĞER YAVRULAR GÜLERSE, AİLELER MUTLU OLUR. AİLELER MUTLU OLURSA, TOPLUM MUTLU OLUR”

Ankara Büyükşehir Belediyesi, eğitime desteğini sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesi ile Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı (SOS) işbirliğinde, 2015-2016 eğitim ve öğretim yılında 80 bin öğrenciye, ayakkabı, kaban ve kırtasiye yardımı yapılacak.

Yardım kampanyasının başlatıldığı ilk tören, Yenimahalle Anadolu Ortaokulu ve Anadolu İlkokulu’nda gerçekleştirildi. Ankara’nın 25 ilçesindeki yaklaşık 80 bin öğrenciye yapılacak yardımların başlatılması nedeniyle düzenlenen törene, SOS Vakfı Onursal Başkanı Nevin Gökçek, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Adnan Şeker, Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyit Ahmet Kayhan, okul müdürü, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Törende bir konuşma yapan SOS Vakfı Onursal Başkanı Nevin Gökçek, “Eğer yavrular gülerse, aileler mutlu olur. Aileler mutlu olursa, toplum mutlu olur” diyerek, yapılan yardımların önemine vurgu yaptı.

Ankara’daki okullarda ihtiyaç sahibi ailelerin yanı sıra Suriye ve Irak’taki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan çocuklara da yardım yapıldığınI belirten Nevin Gökçek, “Onlar bizim misafirlerimiz. Misafirin, başımızın üstünde yeri var. Rabbim kimseyi vatansız bırakmasın. Hiç kimse istemez böyle bir duruma düşmeyi” dedi.

-ÇOCUKLAR YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ
Törende daha sonra sınıf öğretmenleri tarafından isimleri tespit edilerek Büyükşehir Belediyesi’ne bildirilen çocuklara, kırtasiye malzemesi ve giysiler verildi.

Aralarında Suriyeli çocukların da bulunduğu öğrencilere kıyafetlerini giydiren ve onlarla sohbet eden Nevin Gökçek’e, Suriyeli bir çocuk da okul yönetimi ve öğrenciler adına bir demet çiçek sundu. Dağıtımın ardından sınıfları gezerek okulun ihtiyaç ve taleplerini dinleyen Nevin Gökçek’e, öğrenciler yoğun ilgi gösterirken, bazı çocuklar da fotoğraf çektirdi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.