Fatih Belediyesi’nde hareketli saatler!

tayyip_mustafaaYolsuzluk ve rüşvet operasyonunda Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de gözaltına alındı.

İstanbul organize suçlarla mücadele ve Mali polisin bir yıldır süren teknik ve fiziki takibi sonucu İstanbul’da bu sabah başlatılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de gözaltına alındı.

Mustafa Demir’in bu sabah makamında gözaltına alındığı, ekiplerin makam odası ve belediyede arama yaptığı öğrenildi.

Mustafa Demir’e yöneltilen suçlamalar ise rant ve belediye ihalelerinde yolsuzluk. Fatih Belediyesi’nin imara açmadığı arazilerin bazı iş adamlarının rüşvetle bakanlık üzerinden illegal olarak imara açtırdığı iddia edilirken, Belediyenin de sit alanındaki arazilerin bakanlığın gücünü kullanarak illegal olarak imar ve inşaata açtığı iddia ediliyor.

Öte yandan Başkan Demir hakkında Marmaray projesine ciddi zarar vereceği halde rüşvet karşılığında bazı arsalara imar ve inşaat izni vermek gibi suçlamalar bulunuyor.