ERDEMLİ’DE TÜRKMEN ŞÖLENİ COŞKUSU

Bu yıl 25.si düzenlenen Geleneksel Türkmen Şöleni on binlerce insanı buluşturdu. Erdemli Talat Göktepe Çamlığında gerçekleştirilen şölende sanatçılar Gülay, Ahmet Şafak ve Kıraç sahne aldı. Mahalli Ozanlar 25 yıldır yapılan şölenin ruhuna uygun konser verdiler. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaptığı konuşmada ülke gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulunurken itidal çağrısı yaptı ve birlik ve beraberliğe değindi. Günün en önemli olayı ise Bahçeli’nin Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’yu yeniden aday göstermesi oldu.

Erdemli Belediyesi tarafından düzenlenen 25. Geleneksel Türkmen Şöleni MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin katılımıyla gerçekleştirildi. Şölenle birlikte Erdemli Belediyesi hizmetlerinin açılış ve temel atma töreni de yapıldı. Mehteran takımının konseri ile başlayan etkinlikte ilk olarak mahalli ozanlar sahne aldı. Ozanlar her yıl Türkmen Şölenine geldiklerini ve artık bu durumun gelenek halini aldığını, ozansız Türkmen Şöleni olmayacağını vurgulayarak etkinliği düzenleyen Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’ya teşekkür ettiler.

Ozanların ardından Türk Halk Müziğinin güçlü sesi Gülay sahne aldı ve sevenlerine keyifli dakikalar yaşattı. Söylediği birbirinden güzel türkülerle konser alanındaki binlerce kişiyi mest etti. Gülay’ın ardından sahneyi Türkiye’nin yeni ses sanatçılarından Armağan aldı. Yeni bir albüm çıkardığını ifade eden Armağan, böylesi bir etkinlikte bulunmaktan son derece memnun olduğunu dile getirdi.

Daha sonra sahneye Türk Müziğinin güçlü sesi Ahmet Şafak çıktı. Söylediği birbirinden güzel şarkılarla etkinlik alanını coşturan Ahmet Şafak’ın konseri sırasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tören alanına giriş yaptı. Ahmet Şafak konserinin ardından Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu konuşma yaptı. Konuşmasında sık sık birlik ve beraberlik vurgusu yapan Tollu, “Sizlerle birlikte olmak bize her zaman güç vermiştir. Kutlu yürüyüşümüze destek olmuştur. Ülkemizde oynanan oyunların bir bir açığa çıktığı birliğimize, dirliğimize göz dikildiği bu günlerde sizlerle kucaklaşmamız gücümüze güç katmıştır. Nereye gidildiğini kimsenin bilmediği, belirsiz bir yola sürüklendiğimiz bu günlerde sizinle buluşmamız bizim için çok önemli. Sizlerin bizi sahiplenmeniz ülkemiz için kötü hayalleri olanların heveslerini kursaklarında bırakacaktır. Ey Bozoklar’ın evlatları, ey Kayılar’ın evlatları, ey Türkiye Cumhuriyeti’nin sevdalıları Allah yokluğunuzu göstermesin. Allah muhabbetimizi bozmasın” diye konuştu.

BAHÇELİ SAĞDUYU ÇAĞRISI YAPTI
Daha sonra Erdemli Çamlığını dolduran binlerce kişiye hitap eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, itidal çağrısında bulundu. Konuşmasında Türkmenlerin sıkıntılarına değinen Bahçeli ülke gündemine ilişikin önemli açıklamalarda bulunurken, birlik ve beraberliğin önemine değindi. Son günlerde çıkan olaylarda polisin tek suçlu gibi gösterilmesinin yanlış olduğuna değinen Bahçeli, polislere de emir verildiğinin altını çizdi. Bahçeli konuşmasında “Türkmenler mağduriyetlere en çok uğramış, saldırı ve sıkıntılara maruz kalmış beşeri bir değerdir. Başka coğrafyalarda mazlum arayışına düşenler nedense yanı başlarındaki Türkmenleri yok saymışlar, gündemlerine dahi almamışlardır. Şurası açık bir gerçektir ki, Türkmenliğin, Yörüklüğün imhası, inkarı ve iflası Türklüğün yok oluşu demektir. Çok şükür Türkmen ve Yörük pencerelerinden kardeşliğin ve beraberliğin ışığı hala parıldamaktadır. Türkiye ne badirelerle karşı karşıya olursa olsun, ne kadar büyük husumetlerle yüz yüze kalırsa kalsın, Yörük çadırı yıkılmadıkça, Türkmen lambaları sönmedikçe, Türkmen niyazları bitmedikçe ve Türkmen türküsü susmadıkça millet bölünmeyecek, bayrak inmeyecek, ezan susmayacak ve vatan parçalanmayacaktır” dedi.

BAHÇELİ TOLLU’YU İLAN ETTİ
Konuşmasında Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’dan övgüyle bahseden Bahçeli, Belediye Başkan Tollu’yu önümdeki belediye seçimlerinde yeniden Belediye Başkan adayı olarak ilan etti. Bahçeli, “Burada gördüğüm ve incelediğim uygulamalarıyla, hizmetlerde büyük bir gayreti olan, başarıda ölçü tanımayan Mükerrem Tollu Bey’e hizmetinde süreklilik, başarıda devamlılık için Erdemli’de başkan Tollu’dur diyorum” dedi.

AÇILIŞ TÖRENİ YAPILDI
Konuşmaların ardından Erdemli Belediyesinin hizmetlerinin açılış ve temel atma töreni gerçekleştirildi. Erdemli Belediyesince yaptırılan yeni hizmet binası, Alata mahallesi başta olmak üzere tüm alt yapı çalışmaları, yeni taş kırma-eleme tesisi, yeni açılan yollar, Akdeniz Mahalle Parkı, Topal Hasan Yıldırım Parkı, Kargıcak Mahallesi Sanayi Parkı ve Ulu Camii Parkı-Spor alanının açılışı yapılırken, Erdemli Belediyesinin prestij projelerinden sayılan sahil düzenlemesi ve yeni hizmet binası önü belediye meydanı düzenlemesin temel atma töreni Bahçeli tarafından gerçekleştirildi. Açılış töreni sonrasında Yörük ve Türkmen aşiretlerinin ağaları sahneye çıktı ve Bahçe’li’ye Yörük Çadırı maketi armağan ettiler ve “emrindeyiz” mesajı verdiler.

KIRAÇ KONSERİ COŞTURDU
Törenlerin ardından yine Türk müziğinin güçlü sesi Kıraç sahneye çıktı. Binlerce hayranı karşısında söylediği birbirinden güzel şarkılarla Erdemli Çamlığını coşturdu. Konser aralarında yaptığı konuşmalarda ülke gündemine değinen Kıraç, birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. Konser sonrasında program sona erdi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.