3,5 milyon TL’lik kapalı pazar yerinin temeli atıldı

Bursa Osmangazi İlçe Belediyesi tarafından 3 milyon 425 bin TL’lik maliyetle yaptırılacak kapalı pazar yerinin temeli Hamitler Mahallesi’nde atıldı.

Osmangazi’deki 7. kapalı pazar alanı olan Hamitler kapalı pazar yerinin temeli, AK Parti Bursa İl Başkan Vekili Cemalettin Torun, Türkiye Pazarcılar Federasyonu Başkanı Mehmet Çakman, muhtarlar ve vatandaşların katıldığı törenle atıldı. Temel atma töreninde konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, çağdaş mimari tasarımlarıyla göz kamaştıran pazar alanlarının, diğer belediyelere örnek olduğunu, kentin farklı noktalarında inşa edilen modern pazarların, mimari görüntüleri ile de mahallelere ayrı bir değer kattığını söyledi.

Hamitler Mahallesinin, son dönemde Bursa’nın planlı yapılaşmasına örnek bir mahalle olduğunu ifade eden Dündar, “Son iki yılımızda Hamitler’de çok önemli projelere imza attık. Parklar, yürüyüş yolları, spor tesisleri, yol genişletme çalışmalarıyla Hamitleri konforlu bir bölge haline getiriyoruz. Gür Caddesi’nin ana arter olacak, trafiği düzenleyecek 40 metrelik imar yolu çalışmamız için, 9 bin 400 metrekarelik alanı kamulaştırdık. Bu gün temeli atılan, modern ve konforlu alışveriş imkanı sunacak kapalı pazar alanı, Hamitlerdeki dönüşümün en güzel örneklerinden biri olacak. Pazarımızda, iki açık otopark, balıkçılar için özel bölüm, zabıta birimi, çay ocağı olacak. Yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde Pazar alanımızı Ağustos ayında mahallemizin hizmetine sunacağız. 3 milyon 425 bin TL kaynak kullandığımız tesis, mahallemize hayırlı olsun.” dedi.

Türkiye Pazarcılar Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Çakman ise “Pazarcı esnafı yersiz yurtsuz, tabiri caizse sokakların çocuğuydu. Şimdi kapalı pazar yerleri yapılıyor.” diye konuştu.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.