Bayraklı Belediyesi’nden Bin 500 Öğrenciye Eğitim Bursu

Bayraklı Belediyesi, bu yıl bin 500 öğrenciye eğitim bursu vereceğini müjdeledi.Bayraklı Belediyesi’nce her yıl dar gelirli ailelerin başarılı öğrencilerine verilen eğitim bursu desteği bu yıl artarak devam ediyor.

Bayraklı Belediyesi’nce her yıl dar gelirli ailelerin başarılı öğrencilerine verilen eğitim bursu desteği bu yıl artarak devam ediyor. Bu kapsamda, geçtiğimiz yıllarda bin öğrenciye verilen bursun bu yıl bin 500 olacağı belirtildi. Öte yandan ilçedeki okulların bakım, onarım, badana, boya, tadilat gibi ihtiyaçlarını da karşılayarak, eğitime destek veren Bayraklı Belediyesi, ücretsiz kurslarla da Bayraklı’nın geleceği olan öğrencilere üniversite kapılarını aralıyor.

SEKİZ AY BOYUNCA BURS

Bin 500 ailenin ilk ve ortaokul öğrencileri için aylık 50, lise öğrencileri için de 60 TL destek sağlayacak olan Bayraklı Belediyesi’nin eğitim bursu, sekiz aylık eğitim-öğretim dönemini kapsayacak. Başvurular Bayraklı Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve semt merkezlerinde yapılabiliyor. Geçtiğimiz yıllarda banka kartı ile ailelerin hesabına yatırılan paralar bu yıl da aynı yöntemle dağıtılacak. Öte yandan Bayraklı Belediyesi, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına kırtasiye malzemeleri ile kıyafet dağıtımlarının yanı sıra, okullara destek ve üniversite öğrencilerine de eşya yardımları yapıyor.

“GELECEĞE YATIRIM YAPIYORUZ”

Konuyla ilgili her platformda eğitime yapılan yatırımın geleceğe yapıldığını vurgulayan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Yardımlarımızla çocuklarımızın eğitimlerine az da olsa katkıda bulunuyoruz. Biliyorum ki, verdiğimiz bu paraları birçok aile çocuklarımızın eğitimine harcamayacak. Evlerinizin ihtiyaçları, elektrik, su veya telefon faturalarınızın borçlarını ödeyeceksiniz. Keşke imkanımız olsa da daha fazla verebilsek, daha fazla ailenin yüzünü güldürebilsek. Ancak Bayraklı’da çocuklarımıza karşılıksız burs ve ücretsiz kurs vermeye devam edeceğiz” dedi.

“DESTEKLER DEVAM EDECEK”

Başkan Karabağ, göreve geldiği ilk günden itibaren eğitime verdiği desteğin, süreceğini belirterek, bu kapsamda Bayraklı’daki okur-yazar oranının artırılması için de kurslar düzenleyip, kütüphaneler açtıklarını söyledi. Bayraklı Belediyesi Gençlik Merkezi’nde eğitim gören öğrencilere de yardımlarda bulunan Başkan Karabağ, maddi durumu yetersiz öğrencilere desteklerinin devam edeceğini kaydetti. Bayraklı Gençlik Merkezi’nde üniversitelere giriş sınavı için kurslara katılan 186 öğrenciden 183’ünün 4 yıllık fakültelere, diğer 3 kişinin de 2 yıllık üniversitelere girme hakkı elde ettiğini dile getiren Karabağ, “100’de yüzlük başarı bizi çok memnun ediyor, gururlandırıyor. Bayraklı’nın çocuklarının fırsat verilince nasıl başarılı olduklarının bir kanıtıdır bu. Onlarla gurur duyuyorum” diye konuştu.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.