TOROSLAR YUNUS EMRE KÜLTÜR MERKEZİ’NİN ÇEVRESİ ASFALTLANIYOR

Toroslar Belediyesi tarafından Halkkent Mahallesi’nde 12 bin m2 alan üzerine inşa edilen ve halkın hizmetine sunulan Yunus Emre Kültür Merkezi, Selçuklu mimarisi ve çevre düzeni ile büyük beğeni topluyor.

Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından çevresinde son rötuşların yapıldığı merkezin doğu cephesindeki yolda ve otoparkta gerçekleştirdikleri asfalt kaplama çalışmalarını yerinde inceleyen Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna; kültürel buluşmalara ev sahipliği yapacak tesisin en kısa zamanda resmi açılışını gerçekleştireceklerini söyledi.

Yapılan çalışmalarla ilgili teknik ekibine talimatlar veren Belediye Başkanı Hamit Tuna, sanatsal değeri ve Selçuklu Türk mimari özelliğiyle Toroslar ve Mersin’e çok önemli ve güzel bir eser kazandırdıklarını dile getirdi.

Başkan Tuna; “Toroslar Belediyesi olarak asfalt çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Halkkent Mahallesi’nde 12 bin m2 alanda inşa ettiğimiz Çok amaçlı kültür merkezimizin doğu cephesindeki Eşref Bitlis Caddesin’e bakan güzergahta bulunan yol ve hazırladığımız otoparkı asfalt ile kaplayarak daha düzenli bir hale getirdik. Halkımızın hizmetine sunduğumuz günden bugüne kadar kültürel ve sosyal aktivitelere ev sahipliği yapan tesisimizin en kısa zamanda açılışını gerçekleştireceğiz.11 yıllık görev süremiz içerisinde yerine getirdiğimiz seçim taahhütlerimizden biri olan kültür merkezimiz ile amacımız bölge halkının kültür ve sanata daha yakın olmasını sağlamaktır. Bütün kültürlerin ortalamasını bulacağımız ve Mersinlilik bilincini oluşturacağımız bu tesis çok özel ve güzel bir proje oldu. Selçuklu mimarisi örneği ile büyük ilgi gören kültür merkezimizin Toroslarımıza ve Mersinimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

İçerisinde; 607 kişilik tam teşekküllü akustik düzenlemeli konser, toplantı ve konferans salonu, nişan ve düğün gibi etkinliklerin yapılacağı açık alan, mini hayvanat bahçesi ve çocuk oyun alanları, çok amaçlı aktivite salonu, sınıf ve atölyeler ile 7 adet TORTEK merkezi, fuaye salonu, sanatçı hazırlanma ve simültane tercüme odaları, kütüphane, kafeteryalar, süs havuzları, kapalı otopark ve iki tane 100 kişilik sinema salonunun yer aldığı Yunus Emre Kültür Merkezi, ilçede büyük bir boşluğu dolduracak.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.