BAŞKAN TUNA; “EMANETİMİZE SAHİP ÇIKALIM”

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, 3 Ocak Mersin’in Düşman İşgali’nden Kurtuluşu’nun 93. Yıldönümünde organize edecekleri Kuvva-i Milliye Yürüyüşü ve etkinlikleri öncesinde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Toroslar Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya; Toroslar İlçe Kaymakamı Kaya Çıtak, İlçe Kurum Müdürleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Müdür ve Amirleri de katıldı.

3 Ocak programının detayları ile ilgili fikir alışverişinde bulunulduğu toplantıda, geleneksel olarak organize ettikleri 3 Ocak etkinliklerinde basın mensuplarının ve tüm Mersin halkının büyük desteğini gördüklerini belirten Belediye Başkanı Hamit Tuna, aynı desteğin devam edeceğine inandıklarını söyledi.

Göreve geldikleri 11 yılda basın mensuplarıyla sürekli istişare toplantıları düzenlediklerini ve çalışmalarını paylaşan bir anlayış içerisinde olduklarını vurgulayan Başkan Hamit Tuna, Toroslar Belediyesi olarak milli ve manevi değerlere her zaman sahip çıktıklarının altını çizdi.

3 Ocak Kuvva-i Milliye Yürüyüşü’nün Mersin’e sahip çıkma noktasında önemli bir sembol olduğunu da ifade eden Başkan Tuna; “ Daha önce protokol, asker ve öğrenci üçgeninde kutlanan 3 Ocak Mersin’in Düşman İşgali’nden Kurtuluş Günü kutlamalarını, halkın bayramını halkla kutladığı bir coşkuya dönüştürdük. 11 yıldır gerçekleştirdiğimiz 3 Ocak Kuvva-i Milliye Yürüyüşü ile de tüm yurda Mersin’deki birlik ve beraberliğimizi gösterdik. Toroslar Kuvva-i Milliye Anıtından başlayan ve Cumhuriyet Alanında son bulun bu yürüyüşün siyaseti yoktur.3 Ocak Zafer Yürüyüşü; bu milletin ortak paydasını paylaşan herkesin katkı sunduğu o muhteşem fotoğraf karesinde yer aldığı sadece Mersin’in değil ulusal bazda da tüm Türkiye’nin takip ettiği bir organizasyondur. Dininden, dilinden, vatan toprağından, bayrağından, milli kültüründen, manevi değerlerinden, tarih şuurundan asla taviz vermeyen yanımızla amacımız genç nesillerimize milli ve manevi değerleri unutturmamak ve tarih bilincini aktarmaktır. Biz geldik gidiyoruz. Ama bizden sonra gelecek nesle milli gün ve haftalarımızı iyi anlatmalıyız ki bu değerlerimiz, bu millet bu coğrafyada var olduğu sürece kalsın. Tüm katılımcılara geçen yıllardaki yürüyüşlere katkılarından dolayı teşekkür ediyor, bu yıl da daha coşkulu ve daha çok kişinin katılımlarıyla yürüyüşü taçlandıracağınıza inanıyorum Bu vesileyle tüm halkımızın yeni yılını en içten dileklerimle kutluyor, sağlık ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Yoğun bir katılımın olduğu ve soru cevap şeklinde devam eden toplantının sonunda Başkan Tuna, Tüm Mersin halkını ve basın mensuplarını; 3 Ocak 2015 Cumartesi günü saat:08:00’de Toroslar İlçesi Kuvva-i Milliye Anıtı önünden başlayacak Kuvva-i Milliye Yürüyüşü’ne davet etti.

Daha sonra söz alan Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal ise, 3 Ocak Mersin’in Düşman İşgali’nden Kurtuluş günü kutlamalarını, 3 Ocak Kuvva-i Milliye Yürüyüşü ve etkinlikleriyle taçlandırarak coşkuya dönüştürmelerinden dolayı Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna Tuna’ya teşekkür etti.

Belediye Başkanı Hamit Tuna’nın basınla olan diyaloguna da vurgu yapan MGC Başkanı Ahmet Ünal; “Toroslar Belediye Başkanınız Sayın Hamit Tuna, bu etkinlik toplantılarının yanı sıra basınla bir araya gelen, çalışmalarıyla ilgili hesap veren ve iletişim kurabilen bir yöneticidir. Bu çağdaş tutumundan dolayı kendisini kutluyorum. Kent değerlerinin yaşatılması ve özellikle 3 Ocak Mersin’in Düşman İşgali’nden Kurtuluşu’nun yıldönümünde hazırladıkları Kuvva-i Milliye Yürüyüşü ve etkinlikleri çok önemli bir organizasyondur. Tarihini unutanların, coğrafyasını başkaları çizer. Bu etkinlik, siyasi bir partinin etkinliği değildir. Bu etkinlik bu coğrafyada yaşayan hepimizin etkinliğidir. Tüm gazeteci arkadaşlarım adına Başkanımız Hamit Tuna’ya yeniden teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Öte yandan, Toroslar Kuvvai Milliye Anıtı önünden başlayarak Hastane Caddesi, İstiklal Caddesi ve Sakarya Caddesi güzergahından Cumhuriyet Alanı’na kadar sürecek Kuvva-i Milliye Yürüyüşü’nde; Mehteran Takımı, Erzurum Atlı Spor Kulübü Cirit Grubu, gaziler, motorize ekipler, temsili Elif’in Kağnısı, sırtında cepheye mermi taşıyan Nene Hatunlar tarihi yeniden canlandıracak.

Kutlamalar çerçevesinde ayrıca, 3 Ocak Cumartesi günü saat:13.00’de Akbelen Mahallesi Koray Aydın Stadı’nda, 3 Ocak Kurumlararası Futbol Turnuvasının finali yer alacak. Kutlama etkinlikleri, yine aynı gün saat:15.30’da da Çopurlu Mahallesi Futbol Sahasında düzenlenecek Cirit gösterisi ile son bulacak.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.