AŞEVİNDEN 1500 AİLEYE HERGÜN SICAK YEMEK

Etimesgut Belediyesi Aşevi, yıl boyunca hergün ihtiyaç sahibi ailelere sıcak yemek servisi yapıyor.

Aşevi kartıyla çelik sefer taslarında düzenli dağıtım vatandaşı memnun ediyor.

Etimesgut Belediyesi Aşevi, yıl boyunca hergün ihtiyaç sahibi ailelere sıcak yemek servisi yapıyor. Havaların soğumasıyla birlikte mevsimlik çalışanların işsiz kalması nedeniyle aşevinden yararlan ihtiyaç sahiplerinin sayısı da arttı. Aşevinden hergün 1500 aile yararlanıyor.

3 çeşit sıcak yemek, ilçenin 7 noktasında gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Aşevinden yararlananlar aşevi kartı ve belediye tarafından kendilerine verilen özel sefer taslarıyla yemeklerini düzenli bir şekilde alıyorlar. Dağıtım noktalarına gelemeyecek durumdaki engelli, yaşlı, hasta ve düşkün vatandaşların yemekleri evlerine ulaştırılıyor.

HER EVE SICAK ÇORBA GİRSİN
Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel mevsim şartlarının ağırlığını da göz önüne alarak “İlçenin dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerine ulaşın ve aşevi hizmetinden yararlandırın. Bu kış soğuğunda sıcak çorba girmeyen ev kalmasın” talimatı verdi. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri ihtiyaç sahiplerinin tespiti için muhtarlıklar, sivil toplum kuruluşları, kamu kurum ve kuruluşları ve duyarlı vatandaşlarla işbirliği içinde çalışıyor. Belirlenen ihtiyaç sahibi ailelerine aşevi kartı ve sefer tası veriliyor. Bu aileler düzenli olarak yemeklerini alabiliyorlar. Etimesgut Belediyesi ayrıca 2 bine yakın aileye ücretsiz ekmek, giyim yardımı da gerçekleştiriyor.

SOSYAL PROJELER
Başkan Enver Demirel, ihtiyaç sahiplerinin olumsuz kış şartlarından etkilenmesini önlemek için bazı tedbirler aldıklarını söyledi. Demirel, “500 bin nüfuslu ilçemizde her ailemizin evinde sıcak bir tas çorba kaynasın istiyoruz. Bu durumu olmayan gerçek ihtiyaç sahiplerimize aşevimizden her gün 3 çeşit yemek imkanı sağlıyoruz. Sosyal projelerde herkesin görev ve sorumluluğu vardır. Belediye olarak ulaşamadığımız, gözden kaçırdığımız hemşehrilerimiz olabilir. İşte bu noktada her duyarlı insanımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza, muhtarlarımıza önemli görevler düşüyor” diye konuştu.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.