KORKUT ATA BAŞKENTİN KÜLTÜR MERKEZİ OLDU

Merkezde 1 yılda 300 etkinlik yapıldı, 150 bin kişi yararlandı
KORKUT ATA BAŞKENTİN KÜLTÜR MERKEZİ OLDU

Etimesgut Belediyesi’nin Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi, sergi, konser, tiyatro, seminer, konferans, genel kurul ve daha birçok sosyal ve kültürel etkinliğin adresi oldu. Başkan Demirel, “kültür ve sanat kenti Etimesgut” hedefine ulaşmak için önemli mesafe kat ettiklerini söyledi.

Etimesgut Belediyesi’nin Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi, ilçedeki kültürel ve sanatsal etkinliklerin adresi oldu. Merkez, 1 yılda 300 farklı etkinliğe ev sahipliği yaptı. Geniş sahnesi ve 800 kişilik seyirci kapasitesiyle Ömer Seyfettin Salonu tiyatro severlerin buluşma adresi oldu. Belediye, okullar, tiyatro grupları ve sivil toplum kuruluşları tiyatro gösterilerini merkezde sahnelediler. Onlarca oyun, bu merkezde seyircisiyle buluştu.

Dernek, vakıf ve siyasi partiler kongre ve genel kurulları için Korkut Ata’yı tercih ettiler.

KÜLTÜREL ETKİNLİKLER
Kamu kurum ve kuruluşları, dini kuruluşlar, özel sektör temsilcileri her türlü bilgilendirme toplantıları ve seminerlerini merkezde gerçekleştirdiler. Ömer Seyfettin Salonu bir yılda yaklaşık 150 bin kişiye hizmet verdi. Merkezdeki 3800 kişilik amfi salon ile 1000 kişilik yemekli salon yine birbirinden farklı sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerin adresi oldu. Fuaye ve sergi salonları resim, fotoğraf, el işi ürünleri sergilerine ev sahipliği yaptı. Geniş ve ferah sergi ve fuaye alanı, sanatseverleri Etimesgut’ta bir araya getirdi.

‘KÜLTÜRÜN VE SANAT KENTİ ETİMESGUT’
Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, 2013 yılında hizmete açtıkları Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi’nin kısa sürede kültür ve sanatın adresi haline geldiğini söyledi. Etimesgut’u “kültür ve sanat kenti” yapmak için önemli adımlar attıklarını kaydeden Demirel, “Bu amaca ulaşmak sözle olmuyor; yatırımla, hizmet oluyor. Biz de ilçemize birçok tesis kazandırdık. “Kültür ve sanat şehri Etimesgut”un altyapısını oluşturduk. Şu anda birçok etkinliğimizi düzenleyecek tesislerimiz var. Bu tesislerden Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezimizde bir yılda 300 etkinlik gerçekleştirildi. Atakent Sosyal Tesislerimiz, Göktürk Aile Yaşam Merkezimiz, Türk Beyleri Kent Meydanımız, Ziya Gökalp Tesislerimiz, etiSEM merkezlerimiz bizim bu amacımız doğrultusunda ilçemize kazandırdığımız tesislerimizden bazılarıdır. Elbette yeni tesislere ihtiyacımız var. Bunları da en kısa sürede yaparak hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.