TEPEBAŞI BELEDİYESİ ÇEVRECİ ÖĞRENCİLERİ ÖDÜLLENDİRDİ

Tepebaşı Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından atık pillerin ayrı toplanması, taşınması, depolanması ve bertarafında yetkilendirilmiş kuruluş olan TAP (Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları) Derneği ile birlikte ilk ve orta öğretim okulları arasında düzenlenen Atık Pil Toplama ve Atık Yağ toplama Yarışması sonuçlandı.

Tepebaşı Belediye Başkanlığı ve Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamaya göre okullar ve özellikle de öğrenciler tarafından büyük ilgi gören TAP’ın geleneksel hale getirdiği okullar arası Pil Toplama Yarışmasına bu sene katılan okul sayısı 40 ve toplanan atık pil miktarı 2312 kg oldu.
Mithat paşa ilkokulu birinci, Reşat Benli ilkokulu ikinci, Şehit Piyade Ast. Çavuş Soner Özübek ilkokulu üçüncülük ödülünü aldılar.

2014-2015 Eğitim-Öğretim döneminde Tepebaşı sınırları içindeki ilkokullar, ortaokullar ve liselerde “ Bitkisel Atık Yağ Toplama Kampanyası” düzenlenmiş ve Kampanya ile okullarda bitkisel atık yağ konusunda bilinç artırarak, bitkisel atık yağların çevre ile uyumlu yönetiminin sağlanması hedeflenmiştir.

Bitkisel Atık Yağ Toplama Kampanyasında da Pilot Binbaşı Ali Tekin İlkokulu, Habip Edip Törehan Kız meslek lisesi ve Şehit Mutlu Yıldırım ortaokulu en fazla bitkisel atık yağ toplayan üç okul olarak ödüle layık görüldü.

Ayrıca Atıkların toplanması konusunda gösterdiği duyarlılıktan dolayı Eskişehir Gelişim Kolejine de plaket takdim edildi.

Dereceye giren okulların ödülleri Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Aydoğmuş tarafından verildi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.