TÜRK İSLAM SANATLARI SERGİSİ

Etimesgut Belediyesi Satuk Buğrahan Türk İslam Sanatları Merkezi kursiyerlerinin hazırladığı ‘Islak Keçe, Dekoratif Ahşap Süsleme ve Fotoğrafçılık” sergisi açıldı. Serginin açılışını Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, eşi İlknur Demirel’le birlikte yaptı.

KÜLTÜRÜMÜZÜZE SAHİP ÇIKIYORUZ
Açılışın ardından sergiyi gezen Demirel çifti, ürünleri ve sanat eserlerini yakından inceleyerek kursiyerlerden bilgi aldılar. Etimesgut Belediyesi Sürekli Eğitim ve Uygulama Merkezi (etiSEM) bünyesinde açılan kurslardan 3 bini aşkın kursiyerin yararlandığını ifade eden Demirel, “Bu merkezimizde Türk İslam Sanatıyla ilgili birçok kurs düzenliyoruz. Bu kurslarımızla bizim olanı bulup gün yüzüne çıkarmaya, bizim olana sahip çıkmaya çalışıyoruz. Kursiyerlerimiz gerçekten özverili bir çalışmanın sonucunda çok güzel eserler yapmışlar. Eğitmenlerimizi, kursiyerlerimizi tebrik ediyorum. Bu kurumlar sizlerle, sizin yaptığınız bu çalışmalarla güzel” dedi.

24 OCAK’A KADAR AÇIK
Sergide kursiyerlerin el emeği ve göz nuru eserlerinden oluşan keçe, dekoratif ahşap boyama ve fotoğraf çalışmaları görücüye çıktı. Kısa sürede büyük emek harcanarak yapılan eserler, ziyaretçiler tarafından büyük beğeni topladı. Eryaman 3. Etap Tunahan Mahallesi Kocatepe Caddesi üzerindeki Satuk Buğrahan Türk İslam Sanatları Merkezi’ndeki sergi, 24 Ocak’a kadar açık kalacak. Sanatseverler bu tarihe kadar sergiyi gezebilecekler.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.