İzmit Belediyesi 110 Adet Sedir Ağacı Fidanı Dikti

izmit-belediyesi-110-adet-sedir-agaci-fidani-dikti-kÇevre çalışmalarına büyük önem veren ve çevreye duyarlılığı ile tanınan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan yeni bir projeye daha imza attı. Başkan Doğan’ın talimatıyla harekete geçen İzmit Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ‘Yeşil Bir İzmit İçin Senin de Bir Dikili Ağacın’ olsun sloganıyla başlattığı kampanya kapsamında Alikahya bölgesinde bulunan 5 bin 400 metrekarelik alana 110 adet sedir ağacı fidanı dikti.

Çevre çalışmalarına büyük önem veren ve çevreye duyarlılığı ile tanınan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan yeni bir projeye daha imza attı. Başkan Doğan’ın talimatıyla harekete geçen İzmit Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ‘Yeşil Bir İzmit İçin Senin de Bir Dikili Ağacın’ olsun sloganıyla başlattığı kampanya kapsamında Alikahya bölgesinde bulunan 5 bin 400 metrekarelik alana 110 adet sedir ağacı fidanı dikti.

Fidan ekim törenine katılan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, “ Geleceğe güzel işler bırakmak için bir araya geldik. Atalarımızın emaneti olan tabiatı daha güzel olarak yarına teslim etmek için bir aradayız. Geçtiğimiz günlerde burada bir yangın çıktı, ağaçlar zarar gördü. Şimdi daha güzelini yapıp geleceğe bırakma zamanı. Belediyemize ait alanda ağaç dikme çalışmalarını başlattık. Şahsa ait ormanlık bölge ile ilgili çeşitli spekülasyonlar yapılıyor. Burada yanan alanlara da ağaç diktirmek istedik. Kişiler kendi alanlarına ağaç dikmemize izin vermedi, bu konuda onları zorlayamaz, zorla diktiremeyiz. Bizim işimiz iyi iş yapmak, vatandaşımıza yavrumuza iyi hava solutmak” dedi.

Alikahya Bölgesi’ne bu dönemde güzel işler yapıldığını söyleyen Doğan, “Yollarımızı yaptık. Parklarımızı açtık, düğün salonumuzu büyütüyoruz ve Alikahyamızı daha yaşanabilir bir yer yapmak için uğraşıyoruz. Biz Alikahya’nın tepesine çöp fabrikası kurmadık. Biz onun çalışmayan filtrelerini yaptık. Bizim farkımız burada. Biz Alikahya’ya samimice işler yaptık. Biz Alikahya’yı çöp kokusuna layık görmedik. Biz temiz hava ve oksijen için ağaç dikiyoruz. Herkes bu tabloda özellikle yavrularımızın sağlığını düşünsün. Elinizden geldiği kadar ağaç dikin, ağaç kesmeyin” diye konuştu.

‘Yeşil Bir İzmit için Bir Dikili Ağacın Olsun’ projesinin önemini hatırlatan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, “Biz size hizmet için geldik. Biz size daha güzel bir Alikahya ve Yuvam Akarca için geldik. 2023 yılına kadar belediyemizin hedefi 250 bin ağaç dikmektir. Biz sizin oyunuz için yalan söylemeyiz. Biz size çöp kokuları değil güzel led aydınlatmaları, çorba çeşmelerini, parkları, emekli evlerini getirmeye çalıştık. Biz çocuklarımız tabletlerle bilgiye erişsinler, sokaklarda bisikletleriyle gezsinler diye geldik. Önümüzdeki hafta 20 bin çam fidanını dağıtmaya başlıyoruz. 10 gün içinde dağıtacağız” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.