Akmedrese Etkinliklere Ev Sahipliği Yapıyor

Niğde Belediyesi Başkanlığı tarafından atıl durumdan kurtarılarak, Kültür Evi olarak hizmete açılan Akmedrese aktif olarak kullanılmaya devam ediliyor.

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının Niğde Belediyesinden ücretsiz olarak tahsis ederek içerisinde sosyal ve kültürel etkinliklerini sürdürdüğü Akmedrese Kültür Evi SODES Projesine ev sahipliği yaptı.

Karamanoğullarından Alaeddin oğlu Mehmed’in kardeşi Ali Bey tarafından 1409 yılında yaptırılan Akmedrese, yıllarca atıl durumda bırakılmıştı. Niğde Belediyesi Başkanlığı tarafından geçtiğimiz yıllarda atıl durumdan kurtarılarak Kültür Evi haline getirildi. Niğde Belediyesi tarafından Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden kiralanarak Niğde Belediyesi Kültür Evi haline getirilen Akmedrese içerisinde, çeşitli sivil toplum kuruluşları ücretsiz olarak faaliyet gösteriyor.

SODES Projesi kapsamında Akmedrese de düzenlenen programa katılan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Kalkınma Bakanlığımıza, Niğde Valiliğimizin sunduğu 180 proje arasından ‘Niğde Uygulamalı Mesleki Eğitim ve Sanat Merkezi’ projesi ilk 25 proje arasına girerek destek almayı hak etti. Projeye destek veren katılım sağlayan hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Önemli bir iş gücünü Niğde olarak ortaya çıkartmış olmak Niğde’miz açısından bir kazanım olduğunu düşünüyorum. İnşallah önümüzdeki yıl daha farklı projelerle, toplumumuzun her kesimine hitap edebilen projeler yapılırsa Niğde’miz bu projelerden ciddi manada maddi katkı sağlamış olur. Projenin gerçekleşmesinde Niğde Valiliğimizin ve Kalkınma Bakanlığımızın önemli katkıları var. Niğde Valimiz Sayın Necmeddin Kılıç’a teşekkür ediyorum. Kalkınma Bakanlığımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Niğde Belediye Başkanlığından sosyal ve kültürel faaliyetlere destek

Akmedrese hakkında da bilgi veren Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Akmedrese Kültür Evi bu tür sosyal ve kültürel etkinliklere hizmet vermeye devam ediyor. Diğer yandan değişik sivil toplum kuruluşlarımıza ücretsiz olarak tahsis ettiğimiz Akmedrese içerisinde birimler var. Her kurum buradan ücretsiz olarak yararlanıyor. Niğde Belediyesi olarak Akmedrese’yi Vakıflar Bölge Müdürlüğünden kiralayarak halkımızın hizmetine sunduk. Amacımız gayemiz Niğde Belediyesi olarak sosyal ve kültürel alanda Niğde’mizin yaşam şartlarına destek vermek katkı sağlamak” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.