Başkan Kurt: ”Tarihi Bölge trafiğe kapatılmalı”

Odunpazarı Belediyesi tarafından düzenlenen Odunpazarı ve Turizm konulu panel Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleşti.

Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Doç. Dr. Yaşar Sarı ve TÜRSAB Eskişehir Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Akın Çamoğlu’nun konuşmacı olarak katıldığı panel, büyük ilgi ile takip edildi.

TURİZM, ESKİŞEHİR’DE GÖZLE GÖRÜLÜR BİR BİÇİME DÖNÜŞMELİ
Panelde yaptığı konuşmada, “Nasıl bir Odunpazarı, nasıl bir Hamamyolu, nasıl bir ticari işletme mantığı ya da turizm sektörünün Eskişehir’de gözle görülür bir biçime dönüşmesi konusunda halkımızın ve ilgililerin düşünceleri bizim için önemli” diyen Başkan Kurt, turizmle ilgili alınacak olan kararların Eskişehir’in yararına olacağını kaydetti.

TÜM KESİMLERE FAYDA SAĞLAYALIM
Odunpazarı ve Eskişehir’in turizmi ile ilgili alınacak olan kararlarda mutlaka esnafın katkısının ve katılımının olması gerektiğini belirten Başkan Kurt, “Hazırlayacağımız proje tüm kesimlerin olur diyeceği bir proje olmalı. Odunpazarı’nda ve Hamamyolu’nda çalışan insanlarımızın, ticaret yapan insanlarımızın haklarının korunmasını sağlayalım. Bunu yaparken de o bölgede yaşayan insanlarımızın da, o bölgelerden yararlanan insanlarımızın da hakları olduğunu, onların da dikkate alınacak görüşleri olduğunu bilerek hareket edelim” dedi.

ODUNPAZARI TRAFİĞE KAPATILMALI
Cadde ve sokakların öncelikle insan için yapıldığını ve insan sağlığının ön planda olduğunu vurgulayan Başkan Kurt, Odunpazarı’nın trafiğe kapatılması gerektiğini vurguladı. Odunpazarı’nda 300’e yakın tarihi evin olduğunu vurgulayan Kurt, “ Bazı sokaklar mutlaka ziyaret edilmeli. Bunun da araçlarla yapılması mümkün değil” dedi.

TURİST ODUNPAZARI’NDA DAHA ÇOK ZAMAN HARCAMALI
Turistlerin Odunpazarı ve Eskişehir’i gelip geçecekleri bir yer olarak görmemesi gerektiğini ifade eden Kurt, “Turistlerin Odunpazarı’nda daha çok kalması için çalışmalıyız. Odunpazarı ile şehir merkezini birleştirmeliyiz. Tren istasyonunda ve otogarda Odunpazarı’nı tanıtan ofisler oluşturacağız. Odunpazarı, Taşbaşı ve Hamamyolu esnafını turizm çalışmalarının içine daha çok katmak lazım. Taşbaşı’nın ticarette düşen hızının yeniden artması gerekiyor. Bölgede dış cephelerle ilgili ciddi çalışmalar yürütüyoruz. İlerleyen dönemde Taşbaşı’nın üstünün kapanmasıyla ilgili çalışmalarda gerçekleştireceğiz. Bu konuda ETO, Esnaf Odaları ve Eskişehir Genç İşadamları Derneği proje çalışması gerçekleştiriyor” görüşlerine yer verdi.

KÖPRÜBAŞINDAN ODUNPAZARI’NA YÜRÜYÜŞ YOLU
Panelde yaptığı konuşmada Odunpazarı’nda turizmin canlanması için yeni ürün geliştirme konusunda önerilerde bulunan Doç. Dr. Yaşar Sarı, Köprübaşından Odunpazarı’na uzanan bir yürüyüş yolu yapılması gerektiğini vurguladı.

ZİYARETÇİ SAYISI ARTMALI
Konuşmasında yerli ve yabancı turist sayıları hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunan Sarı, Eskişehir’i ziyaret eden yerli turist sayısının 257 bin, yabancı turist sayısının da 27 bin civarında olduğunu kaydetti.
Eskişehir’deki otellerin doluluk oranının %38 civarında olduğunu kaydeden Sarı, ürün geliştirme çalışmaları ile bu oranların daha yukarı çekilmesi gerektiğini belirtti.

YAŞAYAN ESKİŞEHİR MÜZESİ
Konuşmasında geride kalan zaman içerisinde Eskişehir’in somut olmayan kültürel mirası üzerine bir çalışma gerçekleştirdiklerini ve geleneksel anlamda bir Eskişehir bellediği oluşturduklarını vurgulayan Sarı, bunun değerlendirilmesi için Odunpazarı’nda “Yaşayan Eskişehir Müzesi” kurulmasını istediklerini belirtti.

YAŞAYAN SOKAK PROJESİ
Avrupa’nın birçok kentinde uygulanan “Yaşayan Sokak” projesinin Odunpazarı’nda da uygulanmasının turizme büyük katkı sağlayacağını vurgulayan Sarı, ev pansiyonculuğu ve trafik sorunu hakkında da çalışmalar yapılması gerektiğinin altını çizdi.

ODUNPAZARI – YAZILIKAYA ARASINDA DİREKT TURLAR DÜZENLENMELİ
Eskişehir’de turizmin bütüncül bir şekilde ele alınması gerektiğini önemle vurgulayan Sarı, bu anlamda Yazılıkaya ile Odunpazarı arasında direkt seferler düzenlenmeli dedi.

SICAK SULAR DAHA AKTİF OLMALI
TÜRSAB Eskişehir Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Akın Çamoğlu ise konuşmasında tarihi zenginliğin insanların ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir alt yapıya sahip olması gerektiğini vurguladı.
Eskişehir’in turizm acenteleri tarafından desteklenmesi gerektiğini önemle vurgulayan Çamoğlu, bu konunda TÜRSAB olarak üzerlerine düşen tüm görevleri yerine getirdiklerini ifade etti.
Sıcaksular bölgesinin turizm için büyük önem taşıdığını vurgulayan Çamoğlu, bölgede iyileştirme çalışmaları yapılması gerekli. Bu konuda kent konseyine de önemli görev düştüğünü belirtti.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.