Yenimahalle’de inanç merkezlerine belediye eli

Yenimahalle Belediyesi, ilçede bulunan ibadethanelerde vatandaşların gönül rahatlığı ile inançlarının gereklerini yapabilmeleri için yoğun çaba harcıyor. Yenimahalle Belediyesi, 235 camiyi periyodik olarak temizliyor.

Yenimahalle Belediyesi, 5 yıldır bölgede bulunan 235 camiinin tadilatlarını ve temizliklerini yapıyor. Ayrıca, Alevi vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Batıkent’e de içinde cemevi olan bir kültür merkezi hizmet veriyor.

İlçe genelindeki camilerin her türlü tadilatlarını üstlenen, cami çevresinde çevre düzenlemeleri yapan belediye, camilerin temizliklerine de aralıksız devam ediyor.

Camilerin çevre düzenlemelerinden, abdesthanelerine, ayakkabılıklardan dış cephe yalıtımlarına kadar yapan Yenimahalle Belediyesi, ibadetlerini yapan vatandaşların sağlığını korumak amacıyla da düzenli olarak temizlik yapıyor. Bölgedeki 235 camiyi periyodik olarak temizleyen belediye günde 8 caminin kuru temizlemesini gerçekleştiriyor. Ekipler, halıları süpürüyor, müezzin mahfili, kütüphane, vaaz kürsüsü, mihrap, minber, kütüphanenin de tozunu alıyor. Süpürme işleminin ardından ise bakterileri arındırmak için ilaçlama yapılıyor. Dezenfekte ilacının içerisinde bulunan gül suyu ile de camilerin güzel kokması sağlanıyor.

ALEVİ VATANDAŞLAR İÇİN CEMEVİ
İnsan odaklı hizmet anlayışı ile çalışmalarını yürüten Yenimahalle Belediyesi, çok sayıda Alevi vatandaşın yaşadığı Batıkent’te ise içinde cemevinin de bulunduğu bir kültür merkezini hizmete açtı. Alevi inancına göre projelendirilen Serçeşme Cemevi, cem salonu, yemekhane, kurban kesim alanı, kütüphane ve Alevi dernek odaları ile büyük bir ihtiyacı gidermiş oldu. Belediye, Alevi derneklerin ve vakıfların kullanımına açılan cemevinin temizlik işlerini de üstlendi.

İHTİYAÇ NEREDE İSE BİZ ORADAYIZ

Yenimahalle Belediyesi’nin insan odaklı hizmet üretmeyi hedeflediğini söyleyen Yaşar, “Nerede bir ihtiyaç varsa hemşerilerimin huzur ve mutluluğu için orada olmayı amaçlıyoruz. Vatandaşlarımızın inanç özgürlüğü ve huzuru için mevcut ibadethanelerin ihtiyaçlarını gidermek bizim asli sorumluluğumuz. Bu nedenle Yenimahalle camileri temiz ve bakımlı olsun istedik. Alevi yurttaşlarımız için ise ihtiyaç olan cemevini yaparak hizmete açtık.” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.