Eskişehir Odunpazarı Kent Konseyi 2. Olağan Genel Kurulu Hasan Polatkan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Toplantıya Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, CHP İl Başkanı Ersen Yeniceli, Odunpazarı Belediyesi meclis üyeleri, Habertürk Gazetesi yazarı Ruşen Çakır ve çok sayıda kent konseyi üyesi katıldı.

Genel kurulda yaptığı konuşmada esas amacın demokratik katılımcı bir yönetim anlayışını sergilemek ve bu doğrultuda toplumun tüm kesimlerini işin içine çekmek olduğunu vurgulayan Başkan Kurt, bu demokratik katılımın gerçekleştirilebilmesi halinde yönetim olarak eksikliklerin daha kolay ve çabuk tespit edilebileceğini söyledi.

Bunun için gerekli alt yapının oluştuğunu ifade eden Kurt, şöyle konuştu:
Kent konseylerini önemsiyoruz. Arkadaşlarımız özgürce kendi diledikleri gibi örgütlenmeyi ve çalışmayı yapıyorlar. Bu anlamda pek çok alanda örgütlenildi ama çocuk meclisinin bir an önce kurulması gerekli. Eskişehir’de çocukların da kendileri ile ilgili düşüncelerinin olabileceğini, olması gerektiğini ve yöneticilerin de bunu dikkate alması gerektiğini düşünüyorum. Bunu bir an önce gerçekleştirirsek farklı bir bakışı görebilir, farklı bir sesi de duyabiliriz. Bu sayede eksiklerimizin bir kısmını da gidermiş oluruz.

SİVİL İNİSİYATİFİN TAVRI ÇOK ÖNEMLİ
Kent konseyinin kentin önemli sorunlarıyla ilgili de kamuoyu oluşturması gerektiğini ve bu konularda düşünce üretmesinin yararlı olacağını düşündüğünü kaydeden Kurt, “Örneğin stratejik planımızda da yer alan ve vatandaşların ortak talebi olan Sanayi Çarşısı’nın dönüşümü ya da yenilenmesiyle ilgili konuda ben de bir kent konseyi çalışması istiyorum. Hamamyolu’yla ilgili kamuoyunda şimdi bazı tartışmalar var. Bölgede bulunan çay masaları ve sandalyeleri ile ilgili. Sivil katılım ile insanların ne düşündüğünü öğrenmekte yarar buluyorum. Özellikle cadde ve sokaklar üzerinde kaldırımlarda bulunan çay masaları, sandalyeleri ve işporta ile ilgili bir düşünce üretelim istiyorum. Yani ne olacak? Bu böyle mi devam edecek? Farklı bir uygulama mı yapacağız? İnsanlar ne düşünüyor? Bize her gün yüzlerce farklı insan geliyor. Mesela çay satmak isteyen farklı bir şey söylüyor, çay masaları ve sandalyelerinden rahatsız olan farklı bir şey söylüyor. Ben Eskişehir sivil inisiyatifinin tavrı genel anlamda nedir onu merak ediyorum.

Biz kendimiz bazı görüşmeler, bazı anketler, toplantılar yapıyoruz ama bizim dışımızda da bu tartışmalar olsun. Biz yokken tartışılsın ki ne istiyor insanlar bunları görelim. Halkımızın ne istediğini gördüğümüz vakit kent konseyi de üzerine düşeni yapar. Zaten kent konseyi bunu yapacak ve bir sonuca ulaştıracak yeterlilikte insanlardan oluştuğunu görüyorum.

MAHALLE MECLİSLERİNİ ÖNEMSİYORUZ
Mahallelerdeki mahalle meclislerini ciddi anlamda önemsiyoruz. Bunun her mahallede olmasında yarar buluyoruz ve bu tamamlandığı zaman farklı bir yapının ortaya çıkacağını düşünüyorum. Biz mahallelerdeki sorunları doğrudan kendimizde tespit edebiliriz. İnsanlar bize de ulaştırabilir. Ama mahalle meclisi yani örgütlü bir toplumla sorunun tespiti ve çözümünün önerilmesi bununda kent konseyi kanalıyla bize gelmesi bizim için çok daha önemli.

HEP BİRLİKTE DÜŞÜNELİM, BİRLİKTE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ BULALIM
Vatandaşların bölgesindeki sorunlarla ilgilenmesi şart. Artık kentimiz için bir şeyler yapalım aşamasına gelmemiz lazım. Bu anlamda yöneticilerin buna imkân hazırlaması gerektiğini düşünüyorum. Bunun için bundan sonraki dönemde yapılacak çalışmalar çok önemli. Biz her türlü imkanı kent konseyinin çalışmalarına sunmaya hazırız. Bu konuda da kimsenin endişesi olmasın. Hep birlikte düşünelim, birlikte çözüm önerileri bulalım. Karar hepimizin olsun. Sadece belediye yönetimi ya da belediye meclisinin vereceği karar her zaman doğru olmayabilir. Her zaman kamuoyunu tatmin etmeyebilir. Esas olan bence buradaki kararlardır. Biz buradaki kararları bekliyoruz, önemsiyoruz.

ESKİŞEHİR’DE YER EDİNDİ
Programda yaptığı konuşmada kent konseylerinin Eskişehir’de yer edinmeye başladığını kaydeden Odunpazarı Kent Konseyi Başkanı Hasan Atak, “Geri kalan zaman içerisinde gerçekleşen Türkiye Kent Konseyleri Toplantısı ve Odunpazarı Belediyesi’nin Türkiye Kent Konseyleri’nin sözcüsü olması bunun en önemli göstergesidir” görüşlerine yer verdi.
Genel kurula konuşmacı olarak katılan Habertürk Gazetesi yazarı Ruşen Çakır, konuşmasında kent konseyleri ve ülke gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.