ATATÜRK’ÜN ALANYA’YA GELİŞİNİN 80.YILI ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Alanya’ya gelişinin 80.Yıl Dönümü, çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Garnizon Komutanı Adnan Arseven, Alanya protokolü, okullar ve vatandaşların atıldığı kutlama programı saat 09.00’da İskele’deki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Kaymakam Hasan Tanrıseven ve Belediye Başkanı Yücel, 80.yıl dönümü nedeniyle protokol ve katılımcılara hitaben birer konuşma yaptı. Kaymakam Tanrıseven konuşmasında, Cumhuriyetin kurucusu, Mustafa Kemal Atatürk’ün 80 yıl önce geldiği Alanya’da coşkuyla karşılandığını belirterek Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatan için şahadet mertebesine erişenleri şükranla andığını ifade etti.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel yaptığı konuşmada Atatürk’ün Alanya’ya gelişinin önemine değinerek, “Atatürk’ün Alanya için tespitleri, lütufları, tanımları o günden bu güne yerel idarecilerimizin hep kulağına küpe olmuştur. Şehrimize yaptığımız her yatırım Ata’mızın hatırına da bir saygı, bir güzelliktir” dedi.

“ATATÜRK’ÜN GÖSTERDİĞİ YOLDA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ”

Atatürk’ün hedef gösterdiği çağdaş medeniyetler seviyesine çıkmak için çok çalışacaklarını belirten Başkan Yücel; “Tüm katılımcılarla, Atatürk’ün çağdaş medeniyetler seviyesine çıkmak için gösterdiği hedeflere birlikte yürüyeceğiz. El ele, gönül gönüle daha yükseğe tırmanacağız. Başarmak ve daha iyi şartlarda yaşamak, Ata’mızı eserlerimizde yaşatmak için daha çok çalışacağız. Bu duygu ve düşüncelerle 18 Şubat 1935 tarihinde Alanyamızı ziyaret eden Ulu Önder Atatürk’ü, gazi ve şehitlerimizi bugünün anısına özlem ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun.” dedi.

Hasan Çolak Anadolu Lisesi Tarih öğretmeni Raşit Fehmi Raşitoğlu’nun, günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından öğrenciler şiirlerini okudular ve halk oyunu gösterisi sergilediler.

Protokol, misafir ve öğrencilerin Atatürk Evi Müzesi’ni ziyaretiyle devam eden kutlama programı, saat 10.00’da da yapılan kros yarışması ile son buldu.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.