İmamlar ve Cemevi yetkililerinden kardeşlik mesajı

Başakşehirli İmamlar ve Cemevi yetkilileri kahvaltıda buluştu. Buluşmada kardeşlik mesajları verildi, gençlerin sorunlarına çözüm arandı.

Bölge bazlı sorunların konuşulduğu toplantının ev sahipliğini yapan, Başakşehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Zeki Ertürk gençlerin yetiştirilmesinde Camiler’in ve Cemevleri’nin birincil öneme sahip olduğunu vurguladı “Aileler sorunlarını Camiler ve Cemevleri’nde anlatmaktadır. Gençlerimizin sorunları resmi politikalardan ziyade gönül ilişkileriyle çözüm bulacaktır” dedi.

Camiler ve Cemevleri toplumun nabzıdır
Başakşehir Kent Konseyi’nin organizasyonunda gerçekleşen toplantıya Başakşehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Zeki Ertürk’ün yanı sıra, yürütme kurulu üyeleri, İlçe Cami İmamları, Cemevi yetkilileri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Genel Sekreter Zeki Ertürk, Kent Konseyinin işleyişini katılımcılara anlattı “Kent Konseyleri belediye yönetimleriyle o beldede yaşayan insanların iletişimini sağlamak, alınan kararlarda belde sakinlerinin de katılımını sağlayan köprülerdir. Konseylerin başkanları belediyeler dışından seçilmesine rağmen, bizler Başakşehir Belediye Başkanı Sayın Mevlüt Uysal’ın başkan olmasını istedik. Böylelikle kararların daha hızlı ve etkin alınması sağlanmış oldu” dedi.

Toplantının önemine de değinen Genel Sekreter “Toplumun tüm sosyal katmanlarının yerel yönetimlere iletebilmesi ancak özgür ve sivil bir ortamda mümkün olmaktadır. Başakşehir’in diğer ilçelerde olduğu gibi sorunları var. Camiler ve Cemevleri toplumun nabzıdır. Sorunların çözümü noktasında toplumun içersinde olan sizler, onların ihtiyaçlarını da en çok bilenlersiniz. Bu gün burada görüşlerinizi, tespitlerinizi almak istedik.” dedi.

Gençliğin sorunlarına çözüm arandı

Toplantının ilerleyen kısımlarında ise, Cami, Diyanetişleri ve Cemevi yetkilileri tek tek söz alarak gündem maddesi olarak belirlenen “Gençliğin sorunları” nı konuştu, çözüm önerilerini paylaştı.

Mehmet Emin Göktepe: Din görevlileri toplumun nabzını tutan insanlardır. Kritik zamanlarda din görevlilerinin sorumlulukları daha da artmaktadır. Toplumun sorunlarına öncelikle kendi bünyemizde çözümler üretiyoruz. Gençliğin ciddi sorunlar yaşadığının farkındayız. Çocuklarımızın model aldığı kişileri doğru seçmesi gerekmektedir. Enerjilerini sağlıklı bir şekilde boşaltabilmeleri için alanların yapılması gerekmektedir.

Ali Reçber: Boğazköy’de Cami ve Cemevi eksikliği söz konusudur. Derneğimizi kurduk, belediyemiz yer tahsis etti. Yakında yeni yerimizde hizmet vereceğiz. Gençlerimiz dinden giderek uzaklaşıyor. Kültürümüzü, görgü kurallarımızı gençlerimize aktaramazsak çocuklarımız ya anarşist olur yada ateist olur. Devletimizin Cemevlerine destek olması gerekiyor. Gençlerimize fazla baskı yapmadan, onları anlamaya çalışmalıyız. Özellikle Belediyelerin sosyal paylaşım ortamlarını artırması gerekiyor.

Zekeriya Orhan: Kent Konseyini uzun süredir duyurdum, işleyişini ise bu toplantı vesilesiyle öğenmiş oldum. Anne babalar çocuklarının geleceğinin endişesine düşüyorlar. Bu nedenle de koşu atı gibi okuldan kurslara taşıyorlar. Okul eksenli bir hayat sunuyoruz çocuklarımıza. Böylelikle sosyal hayatları eksik çocuklar yetişiyor.

Ahmet Memiş: Okullarda da eğitim veriyoruz, okullarda gençlerimizde gördüğümüz eksikleri Camilerimizde ailelerine aktarıyoruz. Cemevleri’de, Camiler’de aynı işlevi görmektedir. Çocuklarımızın eğlenebileceği, spor yapabileceği yerler yapmalıyız. Biz çocuklarımıza sahip çıkamazsan başkaları sahip çıkar ve sokaklara dökülür. Hak aranmalı ama bu konuda da gençlerimizi doğru yönlendirmeliyiz. Bu toplantılar, bölgesel olarak yapılırsa, aileler ve çocuklarda dahil edilirse daha faydalı olur

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.