BAŞKAN CAN, ÖZGECAN İÇİN DÜZENLENEN PROTESTO YÜRÜYÜŞÜNE DESTEK VERDİ

Hunharca öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için okuduğu okulun öğrencileri ve hocaları, cinayeti ve kadına yönelik şiddeti protesto etmek için yürüyüş yaptı. Belediye Başkanı Şevket Can ve Tarsuslu vatandaşların da destek verdiği yürüyüşe katılan yaklaşık 15 bin kişi, D-400 karayolunda protesto eylemi gerçekleştirdi.

Özgecan Aslan’ın okuduğu Çağ Üniversitesi’nde “Özgecan için Sen de Gel” adıyla etkinlik düzenleyen öğrenciler, kampüste toplandı. Öğrencilere hocaları da destek verdi.

Çağ Üniversitesi’ndeki konuşmaların ardından binlerce kişi D-400 karayoluna çıkarak Yenice Mahallesi yönüne yürüyüşe geçti. Yürüyüşe Mersin, Tarsus ve Yenice’den araçlarla gelen binlerce kişi de destek verdi. Yaklaşık 15 bin kişi karayolunda Özgecan cinayetini ve kadına yönelik şiddeti sloganlar atarak protesto etti.

Protestoya destek veren Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, suçlulara en ağır cezanın verilmesi gerektiğini söyledi.

Sözün bittiği yerde olduklarını vurgulayan Başkan Can, içlerinin yandığını belirterek, “Canice katledilen hemşehrimiz Özgecan Aslan için içimiz yanıyor. Bu cinayete yurt çapında büyük bir tepki gösterilmiş, haklı bir infialle, cani ve suç ortakları protesto edilmiştir. Yediden yetmişe herkes Özgecan’a üzülmüştür. Bu kahredici cinayetin güzel kentimizde meydana gelmesinden dolayı bizi de çok derinden üzmüştür. Ailesinin acısını yürekten paylaşıyor, katillerin en ağır düzeyde cezalandırılmasını temenni ediyorum” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.