ÖZGECAN’LAR YAŞASIN DİYE…

ÖZGECAN ARSLAN’IN ADI KADIN SIĞINMA EVİ’NE VERİLDİ

Etimesgut Belediye Meclisi ortak karar aldı.

Etimesgut Belediye Meclisi, Etimesgut Belediyesi tarafından yapımına başlanacak kadın sığınma evine ‘Özgecan Arslan Kadın Sığınma Evi’ ismi verilmesini kararlaştırdı. Belediye Başkanı Enver Demirel başkanlığında toplanan belediye meclisi MHP ve CHP meclis üyelerinin konuyla ilgili verdiği önergeleri görüştü. Yapılan görüşmeler sonucunda Özgecan Arslan isminin Kadın Sığınma Evi’ne verilmesi oy birliğiyle onaylandı. Belediye Meclisi ayrıca Özgecan Arslan cinayetini kınadı.

ÖZGECANLAR YAŞASIN DİYE
Başkan Demirel, kadın sığınma evinin inşaatına yakında başlanacağını belirterek, “Kadına şiddete karşı duyarsız kalamazdık. Özgecan vahşeti tüm toplumu olduğu gibi bizi de derinden sarsmıştır. Belediye Meclisimizde örnek bir karar aldık. İlçemize yapacağımız kadın sığınma evi Özgecanlar yaşasın diye, kadına şiddetin kadın cinayetlerinin bir daha yaşanmaması için örnek oluşturacak. Etimesgut Belediye’si Meclis Üyelerinin oybirliği ile aldığı bu karar Etimesgutluların kadına şiddete karşı koyduğu tepkinin göstergesidir. Bütün meclis üyelerimize bu duyarlılıkları için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

DESTEK ALACAKLAR
Belediye olarak kadının ve aile yapısının korunmasına büyük önem verdiklerini kaydeden Demirel, “3 yıl önce kurduğumuz aile akademimiz aile yapımızın güçlenmesi ve kadınlarımızın haklarını savunmaları noktasında önemli bir hizmeti yerine getiriyor. Özgecan Arslan Kadın Sığınma Evimiz de şiddet gören, bakıma muhtaç ve çeşitli nedenlerden dolayı evini terk etmek durumunda kalan kadınlarımıza hizmet verecek. Kadınlarımız burada psikolojik destek ve rehberlik hizmetlerinin yanı sıra hukuki sorunlarının çözümüne ilişkin danışmanlık hizmeti alacaklar. Mesleği olmayan kadınlar için meslek ve hobi kursları düzenlenecek” şeklinde konuştu.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.