ALANYA BELEDİYESİ DÜNYA KADINLAR GÜNÜNÜ ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLADI

Alanya Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü çeşitli etkinliklerle kutladı. Kültür Merkezi’nde ‘Hanımellerinde Açan Çiçekler’ isimli sergi ile başlayan programa Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, eşi Yıldız Yücel ile birlikte katıldı.

Alanya Belediyesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü” nedeniyle bir dizi program gerçekleştirdi. Kadınlar Günü ile ilgili programa Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve eşi Yıldız Yücel, Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir’in eşi Ayşe Özdemir, MHP Antalya Milletvekili Aday Adayı Cafer Uyar, MHP İlçe Başkanı Hilmi Er, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BAŞKAN YÜCEL KADINLARIN GÜNÜNÜ KUTLADI
Program açılışında günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Belediye Başkanı Yücel, “Yaşamımızın doğumdan ölüme kadar her anında varlıklarıyla onurlandığımız, ihtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren, fedakar kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum. Bizler de yerel yöneticiler olarak; her zaman olduğu gibi toplumumuza yön veren kadınlarımızın destekçileri olacağız, yanlarında olacağız.” dedi.

BAŞKAN YÜCEL, KADINLARA ŞİDDETİ KINADI
Toplumda kadınlara yönelik fiziki ve psikolojik şiddetin arttığına dikkat çeken Başkan Yücel, “Toplumumuzun yarısını oluşturan hanım kardeşlerimizin iş dünyasında, sosyal alanlarda, siyaset alanında ve her alanda, aktif olarak yer almalarını sağlamak ve eşit şartlarda toplumda saygın bir şekilde rol almalarını sağlamak için çalışacağız. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde ülkemizin en önemli sorunu hale gelen kadınlara yönelik şiddet olaylarını kınıyorum. Bizim geleneğimizde, kültürümüzde kadın annedir, cennet ayaklarının altında olandır; kadın eştir, baş tacıdır.” şeklinde konuştu.

HANIMELLERİNDE AÇAN ÇİÇEKLER SERGİSİNE YOĞUN İLGİ
Belediye Başkanı Yücel’in konuşmasından sonra Kültür Merkezi’nde saat 14.00’deki “Hanımellerin de Açan Çiçekler” isimli İpek Kozası Sergisi’nin açılışı gerçekleştirildi Özellikle bayanların büyük ilgi gösterdiği sergide Başkan Yücel, eşi Yıldız Yücel ile birlikte sergiyi gezip, katılımcılarla birebir ilgilendi. Ardından Alanya Fotoğraf Sanatçıları Kulübü’nün Kadınlar Günü’ne özel sergisinin açılışı yapıldı. Programda son olarak Uzm. Psikolog Sinem Çelenk ve Diyetisyen Şule Yavuz Demir bayanlara yönelik “Her şeye rağmen kadın olmak” konulu söyleşi gerçekleştirdi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.