Etimesgut Belediyesi Kadınlar Günü kutlaması renkli geçti

KADINLAR ONUR ŞAN’LA COŞTU

Etimesgutlu kadınlar, Etimesgut Belediyesi’nin 8 Mart Kadınlar Günü nedeniyle düzenlediği programda buluştu. Grand Park Salonu’nda düzenlenen programa Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, eşi İlknur Demirel ve 3 bine yakın kadın katıldı. Kadınlar, belediye personeli tarafından karanfil ve Türk Bayraklarıyla karşılandı. Muğla yöresi oyunlarıyla Ankara 1.si olan Etimesgut Belediyesi Halk Oyunları ekibi sundukları gösteriyle büyük alkış aldılar.

KADINLARA ÖZEL HİZMETLER
Programda konuşan Başkan Demirel, son dönemlerde artan kadın şiddet ve kadın cinayetlerine dikkat çekti. Belediye olarak kadınların gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla birçok hizmet gerçekleştirdiklerini belirten Demirel, “Kadınlarımızö yönelik 9 etiSEM merkezimizde 12 ana branş 67 yan dalda mesleki, gelişim ve hobi kursları açtık. bu kurslarımızdan binlerce kadınımız yararlandı, meslek sahibi oldu. Kadın Meclisimizde kadınlarımızız yönetimde söz sahibi yaptık. Aile Akademimizde aile yapımızın, kadınlarımızın korunmasına yönelik ciddi çalışmalar yapılmaktadır. Yine kadınlarımız için birçok geziler, kültürel çalışmalar gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

ÖZGECAN ARSLAN KADIN SIĞINMA EVİ
Demirel, Etimesgut Belediye Meclisi’nin oy birliğiyle aldığı kararla yakında yapımına başlanacak olan Kadın Sığınma Evi’ne Özgecan Arslan ismini verdiklerini söyledi. ‘Özgecanlar yaşasın, kadına yönelik şiddet, kadın cinayetleri son bulsun’ diye böyle bir karar aldıklarını kaydeden Demirel, “Özgecan Arslan Kadın Sığınma Evi’nde şiddet gören gerçekten ihtiyacı olan kadınlarımız yararlanacak. Burada meslek kursları düzenlenecek, kadınlarımıza psikolojik destek verecek danışmanlarımız olacak. Kadınlarımıza her türlü rehberlik hizmetini buradan sağlayacağız. İnşallah açıldığında çok önemli bir sosyal yaranın çözümü noktasında güzel bir adım atmış olacağız” ifadelerini kullandı.

ONUR ŞAN’DAN TÜRKÜ ZİYAFETİ
Demirel’in konuşmasının ardından sahneye sanatçı Onur Şan çıktı. Ünlü türkücü okuduğu türkülerle kadınları coşturdu. Kadınlar önce Ankara oyun havalarıyla bol bol oynadılar. Daha sonra halaylar çekerek doyasıya eğlendiler. Sanatçının uzun hava türkülerinde duygulanan kadınlar gönüllerince bir akşam geçirdiler. Onur Şan yaklaşan Çanakkale Şehitleri Haftası nedeniyle Çanakkale Türküsü’nü okudu. Başkan Demirel ve kadınlar Türk Bayraklarıyla türküye hep bir ağızdan eşlik ettiler.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.