TOROSLAR’DAN, İSTİKLAL MARŞI’NI EN GÜZEL OKUMA YARIŞMASI

Toroslar Belediyesi, İstiklal Marşı’nın kabulünün 94.yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma etkinlikleri kapsamında bu yılda ‘İstiklal Marşı’nı en güzel okuma’ yarışması düzenliyor.

12 Mart Perşembe günü saat: 09.00’da, Toroslar Belediyesi Ayışığı Konferans ve Düğün Salonu’nda gerçekleştirilecek yarışma; İlçedeki ilkokul ve ortaokullar arasında yapılacak. Öğrenciler yarışmada; diksiyon, vurgu ve tonlama, sahne duruşu, jest ve mimik kullanımı ile ezber gücü kriterleri üzerinden değerlendirilecek.

Yarışmada; birinciye tam altın, ikinciye yarım altın ve üçüncüye çeyrek altın verilecek. Ödüller, yine aynı gün düzenlenecek törenle dereceye girenlere takdim edilecek.

Başkan Tuna; “İstiklal Marşı, Bağımsızlığımızın Sembolüdür”

İstiklal Marşı’nın kabulünün yıldönümünde her yıl organize ettikleri İstiklal Marşı okuma yarışması ile amaçlarının, öğrencilerin milli birlik ve beraberlik duygularını geliştirmek, vatan ve bayrak sevgisini yaşatmak olduğunu vurgulayan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, yarışmaya katılacak tüm öğrenciler başarılar diledi.

“İstiklal Marşı, Türk Milleti için 1921’den bu yana yüksek bir moral ve güç kaynağı olmuştur ve olmaya da devam edecektir” diyen Belediye Başkanı Hamit Tuna; “Tam 94 yıl önce Üstad Mehmet Akif Ersoy duygu ve heyecanını mısralara dökerken düzenlenen yarışmaya katılmış ve bu yüce marş bizim Milli Marşımız olarak kabul edilmiştir. İstiklal Marşı, Ülkemizin bağımsızlığının, Türk Milleti’nin kahramanlığının ve milli mücadelenin bir sembolüdür. Milli Marşımızı anlamak ülkemizin değerini de anlamak demektir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ilelebet payidar kalacaktır. Bu gençliğimizin doğru şekillenmesi ve doğru yetişmesi ile mümkün olacaktır. Gençlerimizden; Ulu Önderimiz Atatürk’ün bize emanet ettiği bu Cumhuriyet’e sahip çıkmalarını istiyoruz. İstiklal Şairimiz merhum Mehmet Akif Ersoy’un tabiriyle “Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın”. Bu duygu ve düşüncelerle başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi, gazilerimizi ve milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.