Sözlü: Mehmet Akif Ersoy, bağımsızlık ateşini İstiklal Marşı’yla besledi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un, Kurtuluş Savaşı sırasında yazdığı ve 12 Mart 1921’de TBMM’de kabul edilen İstiklal Marşı’yla, milli mücadele ruhunu perçinleyerek, Türk Milleti’nin kurtuluş azmini artırdığını belirtti.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü nedeniyle yayınladığı mesajda, İstiklal Savaşı’nın verildiği bir dönemde yazılan marşın, Türk Ordusu’ndaki ve Türk Milleti’ndeki bağımsızlık ve mücadele azmini artırdığını belirterek, “12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilen İstiklal Marşı’mız, meclisimizin, milletimizin ve ordumuzun; vatan, bayrak ve bağımsızlık tutkusunu pekiştirmiş, düşmanı Anadolu’dan çıkarmaya kararlı Türk Milleti’nin kurtuluş azmini perçinlemiştir. Vatan Şairi ve Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı’nın sözlerini yazarak, milli mücadelede çok önemli bir görevi yerine getirmiştir” dedi.

ALLAH BU MİLLETE BİR DAHA İSTİKLAL MARŞI YAZDIRMASIN

“Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” diyen Mehmet Akif Ersoy’un, bağımsızlığın ve barışın önemini çok iyi bildiğine işaret eden Başkan Hüseyin Sözlü, “Türkiye Cumhuriyeti’nin üzerinde kötü emelleri olanlar şunu çok iyi bilmelidir ki; bu millet tarih boyunca esareti kabul etmemiş ve sonsuza kadar da etmeyecektir. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, silah arkadaşlarının, şehitlerimizin ve gazilerimizin bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza kadar yaşatmak için, bugün her zamankinden daha kararlı ve tetikte olmalıyız. İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü vesilesiyle, bağımsızlık mücadelesinde büyük bedeller ödeyen ecdadımızı bir kez daha rahmet ve şükranla anıyor, İstiklal Marşı’mızın yazarı Mehmet Akif Ersoy’un aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz.”

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.