BAŞKAN YARDIMCILARI, DAİRE MÜDÜRLERİ VE YÖNETİCİLERDEN OLUŞAN 15 GRUP, BİR GÜNDE 134 MAHALLEYİ GEZDİ

Tarsus Belediyesi’nden oluşan ekipler, hafta sonu büyükşehir yasasıyla köylükten mahalleye dönüşen yerleşim birimlerini gezerek, vatandaşın sorunlarını yerinde dinlediler.

Belediye başkanı Şevket Can’ın talimatıyla, 4 başkan yardımcısı başta olmak üzere daire müdürleri ve yöneticilerden oluşan 15 gruptan oluşan ekipler, 134 mahallede yaşayan vatandaşlara yerel yönetimin yanlarında olduğunu hissettirdiler.
Cumartesi günü olumsuz hava şartlarına rağmen 134 mahalleyi gezen belediye yetkililerine vatandaşlar teşekkür ederken, Tarsus Belediyesi olumlu tepkiler aldılar.

Sorumluluk alanının büyümesine rağmen Tarsus’un en ücra noktasındaki yerleşim birimi ile devamlı irtibatlı olduklarını söyleyen Belediye Başkanı Şevket Can, büyük bir aile olduklarını gösterdiklerini belirtti.
Bir hafta önce kendisinin bazı mahalleleri ziyaret ettiğini kaydeden Başkan Can, sorumluluk alanlarının ne kadar büyürse büyüsün gönüllerinde herkese yer olduğunu ifade etti.

Belediye Başkanı Şevket Can, 30 Mart yerel seçimlerinin üzerinden bir yıla yakın zaman geçtiğini söylerken, birçok projeyi hayata geçirmek için kolları sıvadıklarını söyledi.

Başkan Can, ilçe dahilinde ve ilçeye mahalle olarak bağlanan köy ve beldelerde yaşayan vatandaşların tüm sorunlarını en yakın yerel yönetim olan ilçe belediyesine bildirdiğini ve sorunlarına çözüm bulunmasını beklediklerini kaydederken, vatandaş için sorunlarının kim tarafından çözüleceği değil, bir an önce çözülmesinin önemli olduğunu bildirdi.

Başkan Can: “Tarsus, konumu ve nüfus yapısı itibarı ile çok büyük bir şehirdir. Nüfus olarak 54 ilden daha büyüktür. Büyükşehir Yasasına alışmamız biraz güç oldu. Çıkarılan Büyükşehir yasasıyla beraber 129 köyümüz ve kapanan 5 beldemiz bazı hizmetleri Tarsus Belediyesi’nden, bazı hizmetleri Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden alıyor. Artık Tarsus’un 179 mahallesi var. Mahalle sayımızla birlikte sorumluluk alanımız da büyümüştür” şeklinde konuştu.

Çalışmalarının hızla devam ettiğini söyleyen Başkan Can, özellikle yıllardır yolları bozuk olan ve hizmet alamayan kırsal ve ova köylerimize ilk olarak iş makinelerini gönderip acil olan problemlerini çözmeye çalıştıklarını belirtti.

Ziyaretlerden dolayı olumlu tepki aldıklarını altını çizen Başkan Can, “Ekiplerimiz hafta sonu 134 mahallemizi ziyaret etti. Vatandaşlarımızın sorunlarını yerinde dinledi. Öncelikli olan hizmetlerden başladık, sırasıyla diğer hizmetleri gerek Tarsus Belediyesi, gerekse Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacaktır. Mahallelerimizin sorunlarını tespit ettik, çözümü konusunda çalışmalarımızı devam ediyor” dedi.

Başkan Can, 179 mahalleye hoparlör sistemini getirdiklerini aktarırken, artık kentle ilgili bilgilerin anında tüm vatandaşlara iletildiğini vurguladı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.