TÜM TEPEBAŞI HALKININ ÇANAKKALE’Yİ GÖRMESİNİ HEDEFLİYORUM”

Tepebaşı Belediyesi Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılında binlerce vatandaşı “Tarihe Saygı” turları ile zaferin yaşandığı topraklarla buluşturuyor.

Tepebaşı Belediyesi’nin her yıl düzenlediği Kültür Turları ile vatandaşlar tarihi ve kültürel öneme sahip mekanları ücretsiz olarak tanıma fırsatı buluyor. Bursa, Konya, Ankara’nın yanı sıra Anıtkabir ve Çanakkale Şehitler Abidesi en çok ilgi gören noktalar arasında.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, son olarak gerçekleşen ve 1500 kadının katıldığı “Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılında Tarihe Saygı” gezisi ile kültür turlarına 95 bin kişinin katıldığını söylerken özellikle Anıtkabir ve Çanakkale Şehitler Abidesi’ne vatandaşların yoğun ilgi göstermesinin ülkenin birlik ve beraberliği açısından önemli bir mesaj olduğuna dikkat çekti.

Başkan Ataç “Tüm Tepebaşı halkının Çanakkale’yi görmesini hedefliyorum” diyerek “Her karış toprağında Şehit kanı olan Çanakkale, savaşın ne demek olduğunu gösteren bir açık hava müzesi. Çekilen acıların, zorlukların, yitip giden binlerce yaşamın ve kahramanlığın ne demek olduğunu Çanakkale özetliyor” dedi.

Atatürk olmadan Çanakkale’nin bir hiç olduğuna vurgu yapan Başkan Ataç “ön görüsü, akılcı hamleleri ve kahramanlığı ile bir komutanın, Mustafa Kemal’in yıldızının parladığı yer olan Çanakkale emperyalizme karşı Türklerin ilk karşı duruşu olarak tanımlanabilir dedi.

Önümüzdeki günler devam edecek olan Kültür Turları için vatandaşların Tepebaşı Belediyesi Beldeevleri’ne başvurarak kayıt yaptırmaları gerekmekte.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.