Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a sert tepki

kilicdaroglu-na-coskulu-karsilama-2CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın yeni binasının açılışında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, yolsuzluk operasyonu nedeniyle iktidara sert tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, “‘Cemaatle iktidar çarpışıyormuş.’ Ben cemaat ya da başka bir şey anlamam. Ülkeyi kim yönetiyorsa sorumlu odur, muhatabım odur. Devletin içinde çete varsa 11 yıldır neden konuşmadın?” dedi.

CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın yeni binasının açılışı için Atatürk Havalimanı’ndan yola çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül’ü partililer yol boyunca yalnız bırakmadı. Kılıçdaroğlu ve Sarıgül, D-100 Karayolu’ndaki vatandaşların yoğun ilgisinden dolayı yaklaşık 4 saatte Levent’e gidebildi.

Yolda vatandaşları selamlayan Kılıçdaroğlu ve Sarıgül’e bazı vatandaşlar bozkurt işareti yaptı. Sarıgül, onlara da gülerek el salladı. CHP konvoyuna önünde motosikletli bir grup eşlik etti. CHP bayraklı Noel baba şapkalı bir partili de dikkat çekti. Bakırköy’de ise otobüsün önünü kesen bir folklor ekibi davul zurna eşliğinde oynadı. Bazı yerlerde ise gençler meşale yakıp konfeti patlattı.

İzdihamın yaşandığı D-100 Karayolu’nda trafik sıkışıklığı yaşandı. Trafik sıkışıklığı nedeniyle konvoy Levent’e yaklaşık 4 saatte varabildi.

‘ÇETE VARSA 11 YILDIR NEDEN KONUŞMADIN’

Konuşmasından, yolsuzluk operasyonu ve iktidarın ‘paralel devlet’ iddialarına değinen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Ben cemaat ya da başka bir şey anlamam. Ülkeyi kim yönetiyorsa muhatap odur. Devletin içinde çete varsa 11 yıldır neden konuşmadın?
Sen çete reisisin, bu milletin tüyü bitmemiş milletin hakkını yiyorsun” dedi. Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

-Benimle kısır bir çekişmenin içine girmek istiyor. CHP’nin genel müdürü değil, bekçisi olmak benim için onurdur. Sen CHP’nin ne olduğunu bilemezsin. Bana memur Kemal dedi, çiftçi Kemal dedi eyvallah dedik ama sen sokaklara çık bak bakalım sana ne diyorlar? Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez bir Başbakan yolsuzluk yapanları savunuyor.

-Trafik sorununu 20 yılda çözmediler. Ama size sözüm var Sarıgül, 5 yıl içinde bu sorunu çözecek.

-Orduya da kumpas kurdular diyor yeni mi aklına geldi. Biz söyleyince Ergenekoncu diyordun. Sana bir önerim var. Aklını başına topla, milletin yakasından düş.

-Çeteler var diyor devletin içinde 11 yıldır sen yönetiyorsun bu ülkeyi. Sen değil miydin onlara dönüp ne istedin de biz vermedik diyen.

-Hani devletin içinde çeteler var dedi ya, ben de kendisine teklif yaptım. Toplarsın bakanlar kurulunu görürsün çeteyi. Aynaya bakarsın çete reisini görürsün. Ne diyor? Büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonu. Operasyon kime karşı yapılır çetelere karşı yapılır. ‘Cemaatle iktidar’ çarpışıyormuş. Ben cemaat ya da başka bir şey anlamam. Ülkeyi kim yönetiyorsa muhatap odur. Devletin içinde çete varsa 11 yıldır neden konuşmadın? Sen çete reisisin, bu milletin tüyü bitmemiş milletin hakkını yiyorsun. Sen çete reisisin. Bu milletin yetiminin hakkını yiyorsun. Bu kadar açık net söylüyorum.

-Bütçe görüşüldü, Sayıştay raporları neden gelmedi?

-76 milyona sesleniyorum o paranın ayakkabı kutusunda ne iş var?

-İstanbul’u alacağız, kul hakkı yemeyeceğiz.Temiz siyaseti getireceğiz.

-Halkçı bir lider halktan yana bir belediye başkanı. O belediye başkanının adını biliyorsunuz adı Mustafa Sarıgül.

-Yolsuzluk yaptılar ortaya çıktı. Çıktı ama “efendim diyor devlette çeteler var” bu çeteler yolsuzluğun ortaya çıkıncaya mı aklına geldi. Yedi sülalen köşeyi dönecek, milleti kandıracaksın. Artık kandırmayacaksın bu milleti. Buna izin vermeyeceğiz. Sen ayakkabı kutusu partisisin artık.

-Ne diyordu? Yırtık ayakkabıyla siyasete girdim diyordu. O yırtık ayakkabıları koyduğun kutunun içinden milyon dolarlar çıkıyor.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.