MAKAMI DANİYAL CAMİİ MEYDANI, HER GÜN BİNLERCE KİŞİYİ AĞIRLIYOR

Tarsus Belediyesi tarafından düzenlenen ve Makamı Daniyal Cami Meydanı’nda kurulan iftar sofralarında 2 bin 500’den fazla kişi, ramazan ayının üçüncü gününde oruçlarını açtılar.

Her gün değişik mahallelerden gelen ve meydanı dolduran vatandaşlar, Ramazan ayının tüm güzelliklerini hep birlikte yaşıyorlar.

İftarda Tarsus İmam Hatip Lisesi İlahi grubu üyeleri birbirinden güzel ilahiler okurken, konukların mest ediyorlar.
Okunan ezan ve dua ile vatandaşlar oruçlarını hep birlikte açıyor, okunan Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından iftar duası yapıyorlar.

Vatandaşların tek tek Ramazan ayını kutlayan Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, vatandaşlara hitap ederek, hayırlı ramazanlar diledi.

Tutulan oruçların, edilen duaların ve bütün ibadetlerin kabul olmasını diliyorum diyen Başkan Can, “Ramazan ayı bereket, dayanışma, kardeşlik demek, 11 ayın sultanı demek. Bu güzel akşamda bizimle birlikte olduğunuz için Ramazanın feyzini, bereketini bu mekanda bizlerle paylaştığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Allah razı olsun diyorum.

Tarsus’ta belediyecilik hizmetleri verirken, insanlarımızı bir araya getirmeyi, kaynaştırmayı amaçlıyoruz. Sadece belediyecilik hizmetleri değil, sosyal hizmetlerle de insanlarımızı bir araya getirmeye çalışıyoruz. Bugün buradaki birlik ve beraberliğimizin tüm Tarsus’umuza, ülkemize ve tüm İslam dünyasına yansımasını Cenab-ı Allah’tan diliyorum. Ramazan ayı boyunca bu mekanda insanlarımızla bir araya geleceğiz, kaynaşacağız, Ramazan ayının tüm güzelliklerini hep birlikte yaşayacağız. Ramazan ayını dolu dolu geçireceğiz.

Bu vesileyle tüm halkımızın Ramazan Ayı’nın kutlar, Ramazan ayının bereketi üzerinize olsun” dedi.
Açılan oruçların ardından Başkan Can, vatandaşlarla çay içip, sohbet etti.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.