BAŞKAN TOLLU KUTLU DOĞUM HAFTASINI KUTLADI

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, İslam âleminin ve Erdemli halkının Kutlu Doğum Haftasını yayımladığı bir mesajla kutladı. Başkan Tollu açıklamasında, birlik ve beraberlik vurgusu yaparken, “âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizin (SAV) bizlere emaneti olan Kur-an-ı Kerim ve sünnetlerine sımsıkı sıkı sarıldığımız sürece bizi kimse parçalayamaz” dedi.

Kutlu Doğum Haftası münasebeti ile yayımladığı mesajında birlik ve beraberlik içerisinde olmaya her zamankinden daha fazla ihtiyaç bulunduğunun altını çizen Başkan Tollu, “Peygamber Efendimizin ahlakından uzaklaştıkça ne hale geldiğimiz ortada. Silkinip kendimize gelerek, O’nun bizlere emanet ettiği Kur-an-ı Kerim ve Sünneti Seniyye’ye sımsıkı sarılarak ve neticesinde kardeşlik dini olan İslam etrafında tüm insanları kucaklamalıyız. Yüce Rabbimizin “seni yaratmasaydım hiçbir şeyi yaratmazdım” buyurduğu Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) doğumu ile bizlere bahşedilen nimetin kıymetini bilmeliyiz. Bu nimet ki bizleri nice Peygamberlerin imrendiği bir ümmet durumuna yükseltmiştir. Büyük nimetlerin kadri kıymeti bilinmediğinde; elbette cezası da büyük olacaktır. Bundan dolayıdır ki atalarımız, Kur-an ve Sünnete sımsıkı sarılarak asırlarca dünyaya hükmetmiştir. Ne zaman ki bu bağlılık zayıflamış, insanlık felakete sürüklenmiştir” dedi.

Tollu açıklamasında İslam dininin önemi üzerinde de dururken, Kutlu Doğum haftasının ve bunun gibi önemli kutlamaların yapıldığı tarihlerin, insanlar için güzel bir hatırlatma, ikaz etme gibi görevleri olduğunu da belirtti. İslam dininin insanlara ve özelliklede gelecek nesillere bu şekilde yapılan kutlamalarla aktarılmasının son derece faydalı ve hayırlı bir iş olduğuna dikkat çeken Tollu, ilçemiz genelinde yapılan bütün kutlu doğum kutlamalarında emeği geçen herkese teşekkür etti. Tollu sözlerini, “Tüm İslam âleminin ve vatandaşlarımızın Kutlu Doğum Haftasını canı gönülden tebrik ediyorum” diyerek noktaladı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.