TURİZM HAFTASI VE AŞÇILAR BAYRAMI KUTLANDI

Turizmde markalaşma yolunda ilerleyen Alanya’da 39. Turizm Haftası ve Aşçılar Bayramı düzenlenen törenle kutlandı. Kutlama törenine katılan Belediye Başkanı Yücel, turizmcilere ve esnaflara 2015 yılı turizm sezonunun hayırlı olmasını diledi.

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında ilk tören Atatürk Anıtı önünde yapıldı. Törene, Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Başkanı (ALTİD) Burhan Sili, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Suat Çavuşoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, Altınkepçe Aşçılar Derneği üyeleri, kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ilçenin yaz nüfusunun 1 milyonu bulduğunu söyledi. Yıllık 3,5 milyon turisti ilçede ağırladıklarını kaydeden Yücel, “Gazipaşa Havaalanı ve denizden gelen turistlerle ilçede turizm canlı tutulmuş ve turizmin büyümesine katkı sağlamıştır. Alanya Belediyesi’nin Alanya Kalesi’nin UNESCO adaylığı ile ilgili yaptığı çalışmalar; turizme emek veren derneklerin kış sezonu boyunca şehrimizi dünyanın farklı yerlerinde tanıtmak için katıldıkları fuarlar Alanya’da turizmin olumlu yönde ivme kazanması için önemli faktörlerdir. Turizmin her kademesinde çalışan tüm turizm çalışanlarına kadar turizm sektörümüze ve esnaflarımıza iyi bir sezon diliyor, belediyemiz ile turizm alanında işbirliği sağlayan tüm sivil toplum kuruluşlarına teşekkür eder, sezonun hayırlı olmasını dilerim.” dedi.

Kaymakam Hasan Tanrıseven ise Alanya’nın sadece Türkiye’nin değil, dünyanın dört bir yanından gelen 3,5 milyon turisti ağırladığını söyledi. Bu anlamda ilçenin Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden olduğunu vurgulayan Tanrıseven, “Alanya’nın marka değerini artırmak ve daha fazla turist çekmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bundan sonraki hedefimiz Türkiye’nin büyüyen turizm hedefleri doğrultusunda en az 5 milyon turisti ağırlamak olmalıdır. Yeni turizm sezonunun, ülkeye, ilçeye, esnafa ve bütün turizm çalışanlarına hayırlı olmasını temenni ederim.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Atatürk Anıtı önündeki tören, Oba Nazmi Yılmaz Anadolu Lisesi Halk Oyunları Ekiplerinin gösterileri ve Aşçılar Derneği’nin ikramları ile sona erdi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.