AVRUPALI KONUKLARDAN BAŞKAN TUNA’YA ZİYARET

Mersin’de Avrupa Birliği projeleri gerçekleştirmeye hak kazanan kurum ve kuruluşlar arasında birinci sırada yer alan Toroslar Belediyesi’nin bu sefer ki ziyaretçileri, Hüseyin Güvercin Ortaokulu’nun ev sahipliğinde kentimize gelen Avrupalı öğretmen ve öğrenciler oldu.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, İlçe sınırları içerisinde bulunan Hüseyin Güvercin Ortaokulu’nun hazırladığı AB Comenius Programı kapsamında; yabancı konukları ağırladı.

İspanya, İtalya ve Fransa’dan kentimize gelen öğretmen ve öğrencileri belediye meclis salonunda kabul eden Belediye Başkanı Hamit Tuna, konuklara Toroslar’ın sosyal ve kültürel yapısıyla ilgili bilgeler verdi.

Proje koordinatörü Mehtap Karakaya’nın eşlik ettiği ziyarette konuşan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, ülkeler arası hayata geçirilen bu projelerin farklı ülkelerin kültürlerinin tanınmasına, uluslar arası diyalogun artmasına, kardeşliğin ve barışın ön plana çıkmasına vesile olduğunu söyledi.

Başkan Tuna; “11 yıldır görev yaptığım Toroslar Belediye Başkanlığı’nda birçok ülkeden öğrenci ve heyetleri ilçemizde ağırladık.Bunun mutluluğunu yaşıyoruz.Bizim amacımız, sağlıklı, mutlu, huzurlu, kardeşlik ve barış ortamı içerisinde bir yaşam sürmektir.Hayata geçirilen bu projelerinde çok özel olduğunu düşünüyorum.Birbirini tanımayan insanların bir araya gelerek tanışması, dostluklara giden yolların açılması çok anlamlı ve önemli.Ülkeler arasında ekonomik, sosyal ve kültürel yöndende de büyük katkıları olacağını düşünüyorum.Bu tür projelerin artmasını ve sürdürülebilirliğinin devam etmesini temenni ediyorum.” dedi.

Türk misafirperverliğine hayran kalan yabancı konuklar da kendilerine gösterdiği yakın ilgiden dolayı Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya teşekkür ettiler.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.