BAŞKAN CAN, 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMINI KUTLADI

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın Türk gençliğine bırakılan en anlamlı bayramlardan biri olduğunu belirterek, tüm gençlerin bayramını kutladığını söyledi.

Başkan Can, mesajında, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ilk adımı atarak milli mücadele ateşini yaktığı 19 Mayıs 1919’un, ezelden beri hür yaşamış aziz milletin yeniden şahlanarak ayağa kalktığı ve Cumhuriyetin temellerinin atıldığı tarih olduğunu belirtti.

“Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceğimizin teminatı gençlerimize emanet ettiği bu gün, İstiklal mücadelemizin de başlangıcı niteliğini taşıyor” diyen Başkan Can, “19 Mayıs 1919 tarihi Türk Milletinin yeniden doğuşunun başlangıcı olan bir gündür ve bizler için çok büyük bir anlam ve öneme sahiptir. Milletimizin esarete karşı direnişini ortaya koyduğu, özünden aldığı güçle topyekün bir varoluş mücadelesi başlattığı bir gündür. Ulu Önder Atatürk’ün, mukaddes vatanımızın bölünmez bütünlüğü yolunda, kurtuluş mücadelesini başlattığı bu anlamlı günün 96. yıldönümünde, bütün vatandaşlarımızın ve gençlerimizin bayramını kutluyor, gazilerimizi ve şehitlerimizi şükranla, minnetle ve rahmetle anıyorum” ifadesini kullandı.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.