Mogan’ı kurtarmak için yetki istedi

mogan-goluGölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, sürekli kirlilikle gündeme gelen Mogan Gölü için yetki istedi. Bakanlığa yazı yazan Odabaşı, gölle ilgili yetki belirsizliğine dikkat çekti.

Kirli su ve atıklar nedeniyle çevre felaketinin yaşandığı Mogan Gölü’nü kurtarmak için yetki isteyen Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’ne bir yazı yazdı. Mogan Gölü’nün temizlenmesi konusunda, yetki belirsizliği ve bürokratik engeller nedeniyle çeşitli sıkıntılar yaşandığını belirten Başkan Odabaşı, yazısında şu ifadeleri kullandı:

HIZLA KİRLENİYOR
“Bilindiği üzere ilçemiz sınırları içerisinde bulunan Mogan Gölü 5.61 kilometrelik yüzey alanı 14 kilometrelik çevre uzunluğu olan, içerisinde ve civarında 52 adedi endemik olmak üzere toplam 488 adet bitki türü bulunan, sazan, kadife, turna gibi birçok balık türüne hayat veren ve yine göl üzerindeki sazlıklar ve civarındaki alanlarda 201 adet kuş türüne de ev sahipliği yapan bir göldür. Mogan, doğal yapısıyla Gölbaşı ve Başkentimizin önemli turizm merkezlerinden biri olmakla birlikte yanı başındaki Eymir Gölü’nü de besleyen önemli bir su kaynağıdır. Ancak Mogan Gölü çevresel etkiler ile gölü besleyen havzalardan gelen atıklardan dolayı hızla kirlenmekte ve yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalmaktadır.

YETKİ BELİRSİZLİĞİ
Doğal hayatın devamı ve Ankara için büyük öneme sahip olan gölümüzün yetki belirsizliği ve bürokratik engeller sonucu temizliği ile rehabilitasyonuna yönelik proje ve çözüm üretilmesinde çeşitli sıkıntılar yaşanmaktadır. Bu sebeple belirlenecek bir kurumun koordinasyonunda hızla gölün temizlik ve rehabilitasyonu için acilen projeler üretilip uygulamaya geçirilmesi gerekmektedir. Bu itibarla, Mogan’ın sorunlarından direkt etkilenen en yakın kurum Gölbaşı Belediyesidir. Dolayısıyla Gölbaşı Belediyesi koordinasyonunda gölün temizliği ve rehabilitasyonunun yapılmasına yönelik projeler üretilerek hayata geçirilmesi için belediyemize yetki verilmesini istiyoruz.”

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.