Kültür ve Sanatın Buluşma Noktası

denizli-belediyesi-konservatuvar-k

Denizli’de her yaştan ve meslekten kişiyi sanatla buluşturan Denizli Belediye Konservatuarı’nda 2013 yılında 1500 kişi eğitim aldı. Yoğun ilgi gören ücretsiz kurslara katılanların yer aldığı konserler ve dinletiler ise geçtiğimiz yıl izleyenlere inanılmaz bir seyir keyfi sundu. Denizli Belediye Konservatuarı ses ve saz sanatçılarının yıl içinde gerçekleştirdiği etkinlikler ise her zaman olduğu gibi yine büyük beğeni aldı.
30.12.2013

2004 yılında çıkan yangınla kullanılamaz hale gelen ve Denizli Belediyesi tarafından restore edilerek konservatuar olarak kullanılmaya başlanan Külahçıoğlu Un Fabrikası’nda son on yılda binlerce kişi belediyenin açmış olduğu ücretsiz kurslara katıldı. Denizli’de her yaştan ve meslekten kişiyi sanatla buluşturan Denizli Belediye Konservatuarı’nda 2013 yılında ise 1500 kişi eğitim aldı. Yoğun ilgi gören ücretsiz kurslara katılanların yer aldığı konserler ve dinletiler ise geçtiğimiz yıl izleyenlere inanılmaz bir seyir keyfi sundu. Denizli Belediye Konservatuarı ses ve saz sanatçılarının yıl içinde gerçekleştirdiği etkinlikler ise her zaman olduğu gibi yine büyük beğeni aldı.

2013 yılında 1500 kişi eğitim aldı
Her yıl olduğu gibi geçtiğimiz yılda Denizli Belediye Konservatuarı tarafından verilen ücretsiz kurslara her yaştan yoğun ilgi gösterildiğini dile getiren Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, ” 2004 yılında büyük bir talihsizlik sonucu çıkan yangınla kullanılamaz hale gelen Külahçıoğlu Un Fabrikası, Denizli Belediyesi tarafından restore edilerek adeta küllerinden yeniden doğdu. Kurtuluş savaşı yıllarında Mehmetçiğin erzak ihtiyacını karşılayan Külahçıoğlu Un Fabrikası, Türkiye’de örneği görülmeyecek şekilde restore edildi ve Denizli Belediyesi Konservatuarı olarak vatandaşların hizmetine sunuldu. Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci’nin başkanlığı döneminde kente kazandırılan bu tarihi binada 10 yıl boyunca genç yaşlı binlerce Denizlili sanatla buluştu. Kente kazandırdığı bu güzel hizmet için Sayın Zeybekci’ye sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Bir teşekkürde bizlere güvenerek çocuklarına bu güzel ortamda sanat eğitimi aldıran anne ve babalara. Binlerce çocuğumuz burada sanatla buluşuyor. Çocuklarımızı ve gençlerimizi hem fiziki hem de ruh anlamında geleceğe çok iyi hazırlamak zorunda olduğumuzu biliyoruz. İnsanların fiziksel ihtiyaçlarını karşılamanın yanında ruha da hitap etmek gerekir. İnsanı insan yapan o ruhu güzelleştirmeniz gerekir. Denizli Belediyesi olarak bu noktada tarihi mekanımızda sanatı buluşturduk. Burada binlerce çocuğumuzun ve yetişkinlerimizin güzel sanatları öğrenmelerini sağlıyoruz. O mekanı her ziyaret ettiğimde çocuklarımızın gözlerine baktığımda ışıl ışıl parlıyor. Burası farklı bir dünya gibi. Dolaştığınızda her odadan farklı müzik ziyafeti geliyor. Gönlümüzün ruhunuzun dinlendiğini görüyor, kendinizi çok özel hissediyorsunuz. Çocuklarımızda kendilerini çok özel hissetsinler. Müzik ve sanat eğitimi alarak kendi öz güvenleri daha da gelişsin istiyoruz. Çocuklarımızın ruhunu beslemek gerekir. Konservatuarımız bu anlamda çok önemli bir görevi yerine getiriyor. Bu hizmetleri çocuklarımıza, gençlerimize ve her yaştaki insanımıza ücretsiz olarak sunuyoruz” dedi.

Her etkinlikleri gerçek bir seyir keyfi sunuyor
Yıl boyunca pek çok farklı etkinlik gerçekleştiren konservatuar öğrencilerini ses ve saz sanatçılarını gösterdikleri performanstan dolayı kutlayan Başkan Zolan, ” Geçen yıl gerçekleştirilen konserler ve dinletiler ile inanılmaz bir seyir keyfi yaşatan konservatuar öğrencilerimize ses ve saz sanatçılarımıza teşekkür ediyorum. Sanat ve Tasavvuf Müziği Koromuz, Halk Müziği ve Çocuk Korolarımız geçtiğimiz yıl yaptıkları konserlerde bize inanılmaz keyifli anlar yaşattılar. Gerçekleştirdiğimiz bir çok etkinlikte onlar ön plandaydılar. Ramazan ayında gerçekleştirdiğimiz tüm etkinliklerimizde özel günlerin kutlamalarında ve anma günlerimizde hep onlar vardı. Emek sarf eden tüm konservatuar personeline, öğrencilerimize başarı diliyor, etkinliklerimizde izleyici olarak bizleri yalnız bırakmayan Denizlililere teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.