Esenler Belediyesi, 20’nci yaşını coşkuyla kutladı

Esenler Belediyesi 20’nci yılını coşkulu bir şekilde düzenlediği özel bir programla kutladı.

Kutlama programına katılan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Amacımız kentsel dönüşümü, spor alt yapısını ve otoparkı ilçede güçlendirmek” dedi.

Esenler Belediyesi, ilçe oluşunun 20’nci yılını düzenleyeceği özel bir törenle Esenler Kültür Merkezi’nde kutladı. Kutlamaya AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak, Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, İlçe Müftüsü Halil Şekerci, Esenler İlçe Emniyet Müdürü Erol Öztaş, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, Eski Esenler Belediye Başkanı Mehmet Öcalan, Belediye birim müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı. Esenler’in ilçe oluşundan bugüne kadarki 20 yıllık süreci ‘Esenler’in Tarihi Belgeseli’ ile anlatıldığı kutlamada Eski Esenler Belediye Başkanı Öcalan ilçenin çok geliştiğini dile getirdi.

“ESENLER İSTANBUL’UN LOJİSTİK GÖREVİNİ ÜSTLENMİŞTİR”

“Bugün 20 yılını farkındalığı paylaşmak üzere misafirliğimizi kabul eden herkese çok teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasına başlayan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Şehirlerin hikayesi 20 yıllarla örtüşmez, asırlarla yazılır. Şehirler, asırlar üzerine kurulur. Esenler’de asırlarla kurulan bir şehir. Bizans’tan bu güne baktığımızda Esenler, tarihin izlerini bulduğumuz köy iken şimdi ise bir merkez oldu. Günler geçmiş, Esenler İstanbul’un lojistik görevini üstlenmiş” dedi.

1994 yılında Esenler’in tarihinin değiştiğini dile getiren Başkan Göksu, “Esenler 1994 yılında İlçe olmasıyla Mehmet Öcalan’la birlikte ilçenin şehirleşme tarihi başladı. İlçemiz Mehmet Öcalan ile İstanbul’da ise Recep Tayyip Erdoğan’la başlayan bir marka olmanın ilk başlangıcını yaptı. Yeni mekanlar, yeni parklar inşa edildi. Biz 2009’dan bu tarafa birikim 2009’da yeni bir heyecana dönüştürerek Esenler’i İstanbul’a yakışan bir hamle yaptık” diye konuştu.

“ESENLERİN BİR SORUNU KALMADI”

Sorunları teker teker çözdüklerini ve çözmeye de devam ettiklerini belirten Başkan Göksu, “Esenlerliler bizden 5 şehir istemişti biz Allah’a çok şükür 500 proje geliştirdik. Esenlerin bundan sonra 3 tane temel planı var. Birincisi kentsel dönüşüm ikincisi spor alt yapısının güçlenmesi, üçüncüsü ise otopark sorununu çözmek. Önümüzdeki dönemlerde yapmamız gereken en önemli hamle bu üç proje olacak. Bunları yaptığımız Esenler’in bir eksiği kalmadı. Esenler’in 20’nci yılını birlikte inşa edelim istedik. Esenler’de Esenler üzerinde hatırası olanların hatırasını dinledik. Kimin emeği varsa Esenler’de ona gönül dolusu teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kentsel Dönüşüm kapsamında gerçekleştirilen Esenler Havalimanı Mahallesi’ndeki konutların bittiği müjdesini de veren Başkan Göksu, Esenler Tuna Mahallesi’ndeki konutlarında haziran ayında tamamlanıp teslim edileceğini söyledi.

Protokol konuşmalarının ardından Esenler’in 20’nci yıl pastası kesilerek davetlilere ikram edildi. Programın sonunda ise ‘Geçmişten Günümüze Esenler’ konulu fotoğraf sergisi gezildi. Program 20’nci yıl hatırası çekilerek son buldu.

You may also like...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.